Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kdo nastoupí v posezonních testech F2?

Kdo nastoupí v posezonních testech F2?

Correův návrat nebo Haugerova premiéra

Během úterý a středy se v Abú Zabí konaly posezonní testy F1. Ani od čtvrtka do soboty ale nezavládne na okruhu klid. Tyto tři dny totiž budou patřit posezonnímu testování formule 2. Každý z dnů bude rozdělen do dvou tříhodinových částí. Zatímco první z nich se uskuteční od 6 do 9 hodin našeho času, druhá od 11 do 14 hodin. Každý z pilotů bude mít během testů k dispozici osm sad střední specifikace pneumatik Pirelli.

Pro nadcházejí sezonu F2 již bylo potvrzeno sedm jezdců - Jack Doohan, Marino Sato (oba UNI-Virtuosi), Logan Sargeant (Carlin), Felipe Drugovich, Clément Novalak (oba MP Motorsport), Ralph Boschung (Campos) a Roy Nissany (DAMS). Všichni tito piloti pojedou i v testech.

Nepůjde ale o jediné jezdce se zkušenostmi z letošní sezony F2, kteří se v testech představí. Nastoupí totiž také Jehan Daruvala, Liam Lawson, Marcus Armstrong, Jüri Vips, Théo Pourchaire, Guilherme Samaia, Oliver Caldwell a Jake Hughes. Ve svých letošních působištích zůstávají pro testy pouze Vips (Hitech), Pourchaire (ART Grand Prix), Samaia (Charouz Racing System) a Caldwell (Campos). Daruvala se přesouvá k Premě, Lawson ke Carlinu, Armstrong k Hitechu a Hughes pojede za nový tým Van Amersfoort. Poslední jmenovaný se ale zúčastní pouze úvodních dvou dní.

Uvidíme i letošní účastníky FIA F3, kteří na svou premiéru ve F2 ještě čekají. Těmi budou letošní šampion "třetí ligy" Dennis Hauger (Prema), Frederik Vesti (ART Grand Prix), Ajumu Iwasa (DAMS), Amaury Cordeel (Van Amersfoort) a Calan Williams (Trident).

Pojede také Juan Manuel Correa. V jeho případě ale nepůjde ve voze F2 o premiéru. V této sérii totiž závodil již v roce 2019. Poté ale jeho působení v šampionátu  i kariéru přerušila těžká nehoda ve Spa-Francorchamps, která si vyžádala život Anthoina Huberta a Correa při ní utrpěl četná zranění. V testech nastoupí za Charouz Racing System, jehož barvy ve F2 hájil i před dvěma lety. Letos účinkoval ve FIA F3 s ART Grand Prix.

Juan Manuel Correa se po dvou letech znovu sveze s monopostem F2. Foto: ART Grand Prix

 

Kromě letošních pilotů F2 a FIA F3 se představí také Teppej Natori (Trident) a Cem Bölükbaşı (Van Amersfoort). Natori se letos stal šampionem japonské juniorské série Super Formula Lights a objevil se i v Super GT. Bölükbaşı letos závodil za Van Amersfoort v Euroformuli Open a přestože vynechal úvodní tři podniky, obsadil celkovou pátou příčku. Ukázal se i v zimní asijské F3, GT4 European Series a European Le Mans Series. V Abú Zabí ale bude testovat pouze v sobotu, kdy vystřídá v kokpitu Hughese.

 

Tým Jezdci Poznámka
Prema Dennis Hauger, Jehan Daruvala -
UNI-Virtuosi Jack Doohan, Marino Sato -
Carlin Logan Sargeant, Liam Lawson -
Hitech Marcus Armstrong, Jüri Vips -
ART Grand Prix Frederik Vesti, Théo Pourchaire -
MP Motorsport Felipe Drugovich, Clément Novalak -
Charouz Racing System Guilherme Samaia, Juan Manuel Correa -
DAMS Roy Nissany, Ajumu Iwasa -
Campos Oliver Caldwell, Ralph Boschung -
Van Amersfoort Amaury Cordeel, Jake Hughes, Cem Bölükbaşı Hughes nastoupí pouze v úvodních dvou dnech, pro poslední ho vystřídá Bölükbaşı
Trident Teppej Natori, Calan Williams -

Zdroj: FIA Formula 2, Formula Scout, úvodní foto: ART Grand Prix