Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris se stěhuje do Monaka

Norris se stěhuje do Monaka

Dále od přátel a fanoušků, blíže k penězům.

Pouze 22letá hvězda F1 musí svým britským fanouškům vysvětlovat, proč nastal čas přestěhovat se do Monaka. Mladý Brit bude i nadále závodit za britský McLaren, takže jistě bude vlastnit i nemovitost v blízkosti sídla týmu ve městě Woking. Jak to ovšem u úspěšných sportovců bývá, nastal čas optimalizovat své daňové zatížení a mít možnost jít si koupit jogurt bez fanoušků za patami. Pak si již závodníci F1 v podstatě vybírají pouze mezi trvalým pobytem v Monaku nebo ve Švýcarsku. Připomeňme, že loni dal McLaren Norrisovi podepsat nový kontrakt, který je nejspíš štědřejší než ten první.

Je to něco, co závodníci prostě dělají. Takhle to v našem světě funguje. Hodně věcí se může zvrtnout a já musím myslet na svou budoucnost,“ vysvětluje Norris. „Miluji Anglii. Asi mohu říct, že zůstane mým oblíbeným místem na Zemi. Žije zde moje rodina, zde mám staré přátele. Tyto věci vždy měly prioritu a ostatní jsem odkládal na později. Takže to nebylo snadné rozhodnutí, připravoval jsem se na to léta.

Hodně věcí mi bude chybět, až budu bydlet v Monaku. Například golf, který si teď nezahraji tak často. Chápu, že si tímto vysloužil spoustu kritiky, ale mnoho věcí v životě každého člověka je motivováno penězi, tak tohle je jedna z nich. Nadále chci být hodně na Twitchi a tak, takže kontakt s fanoušky neztratím.

Ze současného pole F1 jsou v Monaku doma kupříkladu Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc, Valtteri Bottas nebo Daniel Ricciardo. Leclerc je však rozený Monačan, Bottasovo Finsko je trochu z ruky, o Ricciardově Austrálii nemluvě.

Brita čeká v Monaku hezčí počasí, pár kolegů a podstatně méně hladový daňový úřad. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren