Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Quintero přepsal historické tabulky, Audi získalo další triumf mezi automobily

Quintero přepsal historické tabulky, Audi získalo další triumf mezi automobily

Rallye Dakar - 11. etapa

Letošní ročník Rallye Dakar jde do finále. Ve čtvrtek byla na programu předposlední etapa soutěže. Ta se konala v Biše a její součástí bylo 346 měřených kilometrů.

Mezi automobily zvítězilo stejně jako o den dříve Audi. Jednalo se již o čtvrtý letošní triumf elektrického modelu RS Q e-tron. Už podruhé v aktuálním ročníku byl nejlepší Carlos Sainz, který předtím zvítězil i ve třetí etapě. Trojnásobného dakarského vítěze následovali ve výsledkové listině druhý Lucio Alvarez a třetí Mattias Ekström.

Stále lépe se vyvíjí situace pro Násira al-Attíju. Vedoucí muž průběžného pořadí skončil ve čtvrtek sedmý a svého největšího konkurenta v boji o celkové prvenství Sébastiena Loeba porazil o 39 sekund. Francouz sice původně skončil druhý, později byl ale potrestán pěti minutami za překročení rychlosti v rychlostně omezeném úseku a to ho srazilo na osmou pozici. Z Čechů se zadařilo více dvacátému Martinu Prokopovi. Jeho krajan Miroslav Zapletal skončil na 31. příčce.

Před posledním dnem vede Al-Attíja s náskokem 33 minut a 19 sekund na Loeba. Třetí zůstává Jazíd al-Rajhí, jehož náskok na čtvrtého Orlanda Terranovu činí necelou půlhodinu. Čtvrteční vítěz Carlos Sainz se po problémech v předchozím průběhu soutěže nachází na 12. pozici. Miroslav Zapletal je na 24. místě. Na Martina Prokopa, kterému patří 25. příčka, má k dobru 16 minut a 24 sekund.

Carlos Sainz sice vybojoval druhé letošní etapové vítězství, i přesto ale zůstává ve druhé desítce průběžného pořadí. Foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool



V kategorii kamionů nepřinesla ani předposlední etapa první porážku Kamazu. Vyhrál Eduard Nikolajev před druhým Andrejem Karginovem a třetím Dmitrijem Sotnikovem. Další jezdec stáje Anton Šibalov bral pátou příčku. Ruská značka se sice mohla radovat z další vydařené etapy, ta se ale v jejím podání neobešla bez potíží. Sotnikov, který celkově vede, totiž zapadl v dunách. Z nich ho vytáhl parťák Nikolajev, ačkoli právě on je jeho nejbližším pronásledovatelem v průběžném pořadí. Karginova zase trápily problémy s výfukovým systémem.

Jediným jezdcem, který se ve čtvrtek dokázal mezi Kamazy vklínit, byl Martin Macík. Jezdec stáje Big Shock Racing obsadil čtvrtou pozici. Během etapy mimo jiné pomohl závodníkovi Buggyry Ignaciovi Casalemu, kterého po úterní etapě nařknul, že ho zdržoval. Chilan ve čtvrtek zapadl a právě Macík ho vytáhl.

"Potkali jsme Ignacia, který to zakopal. Já si myslím, že nemělo smysl vůbec nad ničím přemýšlet. Zastavili jsme, vytáhli ho a pokračovali dál. Myslím, že Šiky (Casaleho palubní mechanik Tomáš Šikola - pozn. red.) byl štěstím bez sebe, že někdo zastavil a že nemusel kopat," popsal Macík tento moment. Casale byl jezdci ze Sedlčan vděčný: "Martine, díky, přesně o tom je Dakar," vzkázal.

Kromě zmíněného zapadnutí potkaly ale Casaleho během etapy ještě také dvě výměny pneumatik a zlomená tyč řízení. Nakonec obsadil 13. pozici. Aleš Loprais, který se vrátil do soutěže po středeční havárii, obsadil i přes jeden defekt osmé místo. Jezdec českého týmu Fesh Fesh Vajdotas Paskevičius obsadil po problémech s turbem 20. příčku a řidič asistenčního kamionu stáje South Racing Tomáš Tomeček byl klasifikován jako 28.

Do poslední etapy vstoupí jako vedoucí muž průběžného pořadí Dmitrij Sotnikov. Druhý Eduard Nikolajev ztrácí 8 minut a 18 sekund. Třetí příčka patří Antonu Šibalovi a čtvrtá Andreji Karginovi. Martin Macík je 8., Vajdotas Paskevičius 11., Aleš Loprais 21., Tomáš Tomeček 24. a Ignacio Casale se nachází na 27. příčce.

Dmitrije Sotnikova dělí jedna etapa od obhajoby vítězství mezi kamiony. Foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool



Ve středu Seth Quintero získal mezi lehkými prototypy již 10. letošní etapové prvenství a vyrovnal tak rekord Pierra Lartigua v počtu vítězství na jedné Rallye Dakar z roku 1994. Tím ale jeho tažení neskončilo. Ve čtvrtek totiž Američan ukořistil 11. etapový triumf a na čele této statistiky se tak osamostatnil. A do budoucna nemá v úmyslu s překonáváním rekordů končit.

"Loni jsme překonali rekord, když jsem se stal nejmladším etapovým vítězem v historii Dakaru a letos jsme pokořili rekord v počtu vítězství na jednom Dakaru. Tak doufám, že se mi za rok podaří stát nejmladším celkovým dakarským vítězem. Budeme se snažit pár rekordů překonat," vyhlásil Quintero v cíli svůj plán do budoucna.

Za teprve devatenáctiletým jezdcem stáje Red Bull Off-Road Junior Team USA skončil na druhé pozici Sebastian Eriksson a třetí místo obsadil Pavel Lebeděv. Vedoucí muž celkového pořadí Francisco Lopez Contardo se umístil jako šestý. Josef Macháček dojel do cíle kvůli technickým problémům až pozdě večer. V poslední verzi výsledkové listiny ještě nefiguroval.

Před posledním dnem soutěže má k vítězství nakročeno Francisco Lopez Contardo, který vede o 40 minut a 36 sekund před svým týmovým kolegou ze stáje EKS - South Racing Sebastianem Erikssonem. Třetí zůstává Cristina Gutiérrezová. Sethu Quinterovi patří po problémech s diferenciálem ve druhé etapě až 18. pozice.

Francisco Lopez Contardo směřuje mezi lehkými prototypy za vítězstvím. Foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool



V kategorii Side-by-side došlo den před skončením soutěže ke změně na čele. Toho se ujal Gerard Farres Guell, který se ve čtvrtek umístil na druhé pozici. Španěl překonal Austina Jonese, který po problémech s diferenciálem obsadil šestou příčku. Vítězem etapy se stal Marek Goczal a třetí skončil Rokas Baciuska.

Rozestup mezi Farresem Guellem a Jonesem činí před poslední etapou pouze jednu minutu a 41 sekund. Na třetí pozici povyskočil Marek Goczal. Jeho bratr Michal se naopak po potížích s řadící pákou propadl ze třetího místa na páté.

V kategorii motocyklů si připsal první letošní etapový triumf loňský vítěz Kevin Benavides, který středeční etapu nedokončil kvůli technickým potížím. Na druhém místě skončil Sam Sunderland a na třetím Joaquim Rodrigues.

Matthias Walkner, který se ve středu propadl z celkové první pozice na čtvrtou, bral čtvrtou příčku i v předposlední etapě. Pablo Quintanilla vstupoval do čtvrtka jako průběžně druhý a tentokrát obsadil šesté místo. Ještě hůře ale dopadl Adrien van Beveren. Francouz se sice vrátil ve středu do čela, ve čtvrtek se ale trápil a skončil až 14. Tovární jezdec Yamahy během etapy mimo jiné dvakrát upadl a v závěru měl strach, aby mu nedošlo palivo.

Adrien van Beveren ztratil po čtvrteční etapě vedení. Foto: Yamaha Racing



Z Čechů byl tentokrát nejlepší Milan Engel, který kromě celkové 32. příčky bral i druhé místo mezi jezdci bez asistence. Jan Brabec byl klasifikován jako 37. Potíže potkaly Martina Michka. Ten si při seskoku z duny poškodil přední kolo a už to vypadalo, že etapu nedokončí. Nakonec mu ale půjčil své přední kolo ekvádorský závodník Juan Puga a českobudějovický jezdec tak mohl dojet do cíle, ačkoli skončil až 117. Jezdec českého týmu Klymčiw Racing Wolfgang Payr obsadil 116. příčku.

V celkovém pořadí se vrátil do čela Sunderland, který vede o 6 minut a 52 sekund před Quintanillou. Na třetí místo se posunul Walkner. Van Beveren je před poslední etapou čtvrtý. Nejvýše z Čechů nyní figuruje 23. Jan Brabec. Milan Engel je 30. celkově a druhý mezi závodníky bez asistence. Martin Michek se propadl na 37. pozici. Wolfgangu Payrovi patří 114. pozice.

Martin Michek ve čtvrtek rozbil svůj motocykl. Foto: Orion - Moto Racing Group



Nejlepším čtyřkolkářem byl ve čtvrtek Marcelo Medeiros před Kamilem Wisniewskim a Franciscem Morenem. Na čtvrtém místě skončil vedoucí muž průběžného pořadí Alexandre Giroud a Zdeněk Tůma obsadil pátou příčku. Giroudův náskok před druhým Morenem činí před poslední etapou 2 hodiny, 41 minut a 24 sekund. Třetí příčku drží Wisniewski. Tůma je čtvrtý.

V rámci soutěže Dakar Classic, která se koná současně s Rallye Dakar, byl čtvrtek nejvydařenější pro Jeromeho Galpina. Martin Čábela skončil 44., Ondřej Klymčiw 51., Zdeněk Ondráček 80., slovenský jezdec Radovan Kazarka z české stáje Fesh Fesh 95., Dušan Randýsek 109., Petr Fiala 117., Albert Pance 120. a Olga Roučková 129.

Jako celkový lídr vstoupí do posledního dne Serge Mogno. Ondřej Klymčiw je 14., Zdeněk Ondráček 19., Radovan Kazarka 90., Dušan Randýsek 109., Martin Čábela 119., Petr Fiala 121., Olga Roučková 128. a Albert Pance 130.

Auta - 11. etapa: 1. Carlos Sainz - Lucas Cruz (oba Španělsko, Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron) 3:29:32, 2. Lucio Alvarez - Armand Monleon (Argentina - Španělsko, Overdrive Toyota, Toyota Hilux Overdrive) +0:03:10, 3. Mattias Ekström - Emil Bergkvist (oba Švédsko, Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron) +0:03:53, 4. Nani Roma - Alex Haro Bravo (oba Španělsko, Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter) +0:04:10, 5. Giniel de Villiers - Dennis Murphy (oba Jihoafrická republika, Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux) +0:05:11... 20. Martin Prokop - Viktor Chytka (oba Česká republika, Benzina Orlen Team, Ford Raptor RS Cross Country) +0:19:21, 31. Miroslav Zapletal - Marek Sýkora (Česká republika - Slovensko, Offroadsport, Ford F150) +0:39:12.

Auta - průběžné pořadí: 1. Násir al-Attíja - Matthieu Baumel (Katar - Francie, Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux) 36:49:51, 2. Sébastien Loeb - Fabian Lurquin (Francie - Belgie, Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter) +0:33:19, 3. Jazíd Al-Rajhí (Saudská Arábie - Velká Británie, Overdrive Toyota, Toyota Hilux Overdrive) +1:03:43, 4. Orlando Terranova - Daniel Oliveras Carreras (Argentina - Španělsko, Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter) +1:31:29, 5. Giniel de Villiers - Dennis Murphy (oba Jihoafrická republika, Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux) +1:44:11... 24. Miroslav Zapletal - Marek Sýkora (Česká republika - Slovensko, Offroadsport, Ford F150) +6:30:07, 25. Martin Prokop - Viktor Chytka (oba Česká republika, Benzina Orlen Team, Ford Raptor RS Cross Country) +6:46:31.

Kamiony - 11. etapa: 1. Eduard Nikolajev - Jevgenij Jakovljev - Vladimir Rybakov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) 3:54:45, 2. Andrej Karginov - Andrej Mokejev - Ivan Malkov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:00:15, 3. Dmitrij Sotnikov - Ilgiz Achmetzjanov - Ruslan Achmadějev (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:02:00, 4. Martin Macík - František Tomášek - David Švanda (všichni Česká republika, Big Shock Racing, Iveco Powerstar) +0:12:02, 5. Anton Šibalov - Dmitrij Nikitin - Ivan Tatarinov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:22:23... 8. Aleš Loprais - Petr Pokora - Jaroslav Valtr (všichni Česká republika, Instaforex Loprais Praga, Praga V4S DKR) +0:30:01, 13. Ignacio Casale - Alvaro Leon - Tomáš Šikola (Chile - Chile - Česká republika, Tatra Buggyra Racing, Tatra Phoenix) +1:08:35, 20. Vajdotas Paskevičius - Slavomir Volkov - Tomas Guzauskas (všichni Litva, Fesh Fesh Team, Tatra Jamal) +2:54:34, 28. Tomáš Tomeček - Leopold Paďour - Niccolo Funaioli (Česká republika - Česká republika - Itálie, South Racing Service, Tatra 815-2T0R45) +4:38:47.

Kamiony - průběžné pořadí: 1. Dmitrij Sotnikov - Ilgiz Achmetzjanov - Ruslan Achmadějev (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) 39:54:53, 2. Eduard Nikolajev - Jevgenij Jakovljev - Vladimir Rybakov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:08:18, 3. Anton Šibalov - Dmitrij Nikitin - Ivan Tatarinov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +1:04:50, 4. Andrej Karginov - Andrej Mokejev - Ivan Malkov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +1:47:34, 5. Janus van Kasteren - Marcel Snijders - Darek Rodewald (Nizozemsko - Nizozemsko - Polsko, Petronas Team De Rooy Iveco, Iveco Powerstar) +2:55:19... 8. Martin Macík - František Tomášek - David Švanda (všichni Česká republika, Big Shock Racing, Iveco Powerstar) +4:43:39, 11. Vajdotas Paskevičius - Slavomir Volkov - Tomas Guzauskas (všichni Litva, Fesh Fesh Team, Tatra Jamal) +8:50:34, 21. Aleš Loprais - Petr Pokora - Jaroslav Valtr (všichni Česká republika, Instaforex Loprais Praga, Praga V4S DKR) +34:46:43, 24. Tomáš Tomeček - Leopold Paďour - Niccolo Funaioli (Česká republika - Česká republika - Itálie, South Racing Service, Tatra 815-2T0R45) +51:40:29, 27. Ignacio Casale - Alvaro Leon - Tomáš Šikola (Chile - Chile - Česká republika, Tatra Buggyra Racing, Tatra Phoenix) +75:12:26.

Lehké prototypy - 11. etapa: 1. Seth Quintero - Dennis Zenz (USA - Německo, Red Bull Off-Road Junior Team USA, OT3 - 02) 3:57:53, 2. Sebastian Eriksson - Wouter Rosegaar (Švédsko - Nizozemsko, EKS - South Racing, Can-Am Maverick X3) +0:15:18, 3. Pavel Lebeděv - Kirill Šubin (oba Rusko, MSK Rally Team, Can-Am Maverick) +0:18:07, 4. Cristina Gutiérrezová – Francois Cazalet (Španělsko – Francie, Red Bull Off-Road Team USA, OT3–01) +0:24:27, 5. Lionel Costes - Christophe Tressens (oba Francie, PH-Sport Dans Les Pas De Lea, PH-Sport Zephyr) +0:29:20.

Lehké prototypy - průběžné pořadí: 1. Francisco Lopez Contardo - Juan Pablo Latrach Vinagre (oba Chile, EKS - South Racing, Can-Am XRS) 44:11:34, 2. Sebastian Eriksson - Wouter Rosegaar (Švédsko - Nizozemsko, EKS - South Racing, Can-Am Maverick X3) +0:40:36, 3. Cristina Gutiérrezová – Francois Cazalet (Španělsko – Francie, Red Bull Off-Road Team USA, OT3–01) +4:16:22, 4. Pavel Lebeděv - Kirill Šubin (oba Rusko, MSK Rally Team, Can-Am Maverick) +4:43:10, 5. Santiago Navarro - Marc Sola (oba Španělsko, FN Speed Team, Can-Am Maverick X3) +4:48:49.

Side-by-side - 11. etapa: 1. Marek Goczal - Lukasz Laskawiec (oba Polsko, Cobant - Energylandia Rally Team, BRP Can-Am Maverick XRS) 4:13:12, 2. Gerard Farres Guell – Diego Ortega Gil (oba Španělsko, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:03:37, 3. Rokas Baciuska - Oriol Mena (Litva - Španělsko, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:06:08, 4. Rodrigo Luppi de Oliveira - Maykel Justo (oba Brazílie, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:10:27, 5. Luis Portela Morais - David Megre (oba Portugalsko, BP Ultimate SSV Team, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:14:45.

Side-by-side - průběžné pořadí: 1. Gerard Farres Guell – Diego Ortega Gil (oba Španělsko, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) 45:24:07, 2. Austin Jones - Gustavo Gugelmin (USA - Brazílie, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:01:41, 3. Marek Goczal - Lukasz Laskawiec (oba Polsko, Cobant - Energylandia Rally Team, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:17:59, 4. Rokas Baciuska - Oriol Mena (Litva - Španělsko, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:22:46, 5. Michal Goczal - Szymon Gospodarczyk (oba Polsko, Cobant - Energylandia Rally Team, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:29:14.

Motorky - 11. etapa: 1. Kevin Benavides (Argentina, Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) 3:30:56, 2. Sam Sunderland (Velká Británie, GasGas Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:00:04, 3. Joaquim Rodrigues (Portugalsko, Hero Motosports Team Rally, Hero 450 Rally) +0:02:26, 4. Matthias Walkner (Rakousko, Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:04:54, 5. Ricky Brabec (USA, Monster Energy Honda, Honda CRF 450 Rally) +0:05:22... 32. Milan Engel (Česká republika, Moto Racing Group (MRG), KTM 450 Rally Replica) +0:37:14, 37. Jan Brabec (Česká republika, Stojrent Racing, KTM Rally Replica 450) +0:49:11, 116. Wolfgang Payr (Rakousko, Klymčiw Racing, KTM 450 FR Rally Replica) +4:28:29, 117. Martin Michek (Česká republika, Orion - Moto Racing Group, KTM 450 Rally Replica) +4:35:04.

Motorky - průběžné pořadí: 1. Sam Sunderland (Velká Británie, GasGas Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) 37:04:05, 2. Pablo Quintanilla (Chile, Monster Energy Honda, Honda CRF 450 Rally) +0:06:52, 3. Matthias Walkner (Rakousko, Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:07:15, 4. Adrien van Beveren (Francie, Monster Energy Yamaha Rally Team, Yamaha WR450F) +0:15:30, 5. Joan Barreda (Španělsko, Monster Energy Honda, Honda CRF 450 Rally) +0:27:54... 23. Jan Brabec (Česká republika, Stojrent Racing, KTM Rally Replica 450) +2:59:58, 30. Milan Engel (Česká republika, Moto Racing Group (MRG)) +4:42:40, 37. Martin Michek (Česká republika, Orion - Moto Racing Group, KTM 450 Rally Replica) +6:27:48, 114. Wolfgang Payr (Rakousko, Klymčiw Racing, KTM 450 FR Rally Replica) +41:10:01.

Čtyřkolky - 11. etapa: 1. Marcelo Medeiros (Brazílie, Team Marcelo Medeiros, Yamaha YFM700R) 4:53:29, 2. Kamil Wisniewski (Polsko, Orlen Team, Yamaha Raptor 700) +0:05:04, 3. Francisco Moreno (Argentina, Drag´on Rally Team, Yamaha Raptor 700) +0:09:48, 4. Alexandre Giroud (Francie, Yamaha Racing - SMX - Drag´on, Yamaha YFZ 700) +0:11:55, 5. Zdeněk Tůma (Česká republika, Barth Racing Team, Yamaha RR 700) +0:47:35.

Čtyřkolky - průběžné pořadí:
1. Alexandre Giroud (Francie, Yamaha Racing - SMX - Drag´on, Yamaha YFZ 700) 47:26:25, 2. Francisco Moreno (Argentina, Drag´on Rally Team, Yamaha Raptor 700) +2:41:24, 3. Kamil Wisniewski (Polsko, Orlen Team, Yamaha Raptor 700) +2:44:55, 4. Zdeněk Tůma (Česká republika, Barth Racing Team, Yamaha RR 700) +8:09:36, 5. Carlos Alejandro Verza (Argentina, Verza Rally Team, Yamaha YFM700 R) +19:10:05.

Dakar Classic - 11. etapa: 1. Jerome Galpin – Anne Galpinová (oba Francie, Team FJ, Protruck FJ) 3 body, 2. Jean-Michel Gayte - Maxime Vial (oba Francie, Team JMAX, Mitsubishi Pajero EVO) 6 bodů, 3. Marc Douton - Jérémy Athimon (oba Francie, NPA Würth Modyf, Porsche 911 Safari Type G 1985) 7 bodů, 4. Gilles Clochey - Clement Dormoy (oba Francie, Passion Auto 70, Toyota HDJ80) 9 bodů, 5. Serge Mogno - Florent Drulhon (oba Francie, Team FSO, Land Cruiser HDJ80) 10 bodů... 44. Martin Čábela – Olga Lounová (oba Česká republika, Orion – Moto Racing Group, Mercedes G500) 141 bodů, 51. Ondřej Klymčiw – Tomáš Böhm (oba Česká republika, Klymčiw Racing, Škoda LR 130) 198 bodů, 80. Zdeněk Ondráček – Rudolf Lhotský (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Toyota Land Cruiser HDJ 80) 545 bodů, 95. Radovan Kazarka – Josef Kalina – Robert Kasák (Slovensko – Česká republika – Slovensko, Fesh Fesh Team, Tatra 815) 1116 bodů, 109. Dušan Randýsek – František Randýsek (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 2111 bodů, 117. Petr Fiala – Tomáš Fiala (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 3712 bodů, 120. Albert Pance – Štěpán Pance (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 5568 bodů, 129. Olga Roučková – Robert Knobloch (oba Česká republika, Czech Samurais, Suzuki Samurai) 10700 bodů.

Dakar Classic - průběžné pořadí: 1. Serge Mogno - Florent Drulhon (oba Francie, Team FSO, Land Cruiser HDJ80) 354 bodů, 2. Arnaud Euvrard - Adeline Euvrardová (oba Francie, Euvrard, Mercedes ML) 580 bodů, 3. Jesus Fuster Pliego - Juan Carlos Ramirez Moure (oba Španělsko, Rumbo Zero, Mercedes G-320) 675 bodů, 4. Jerome Galpin – Anne Galpinová (oba Francie, Team FJ, Protruck FJ) 690 bodů, 5. Kilian Revuelta - Mariano de Quadros Romero de (oba Španělsko, Naturhouse, Toyota Land Cruiser) 894 bodů... 14. Ondřej Klymčiw – Tomáš Böhm (oba Česká republika, Klymčiw Racing, Škoda LR 130) 1771 bodů, 19. Zdeněk Ondráček – Rudolf Lhotský (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Toyota Land Cruiser HDJ 80) 2397 bodů, 90. Radovan Kazarka – Josef Kalina – Robert Kasák (Slovensko – Česká republika – Slovensko, Fesh Fesh Team, Tatra 815) 31111 bodů, 109. Dušan Randýsek – František Randýsek (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 60899 bodů, 119. Martin Čábela – Olga Lounová (oba Česká republika, Orion – Moto Racing Group, Mercedes G500) 76746 bodů, 121. Petr Fiala – Tomáš Fiala (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 89449 bodů, 128. Olga Roučková – Robert Knobloch (oba Česká republika, Czech Samurais, Suzuki Samurai) 135275 bodů, 130. Albert Pance – Štěpán Pance (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 173827 bodů.


Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool