Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz mohl odvést lepší práci

Sainz mohl odvést lepší práci

Ztratil více než hodinu

Šestá etapa letošního ročníku Rallye Dakar se stala v kategorii automobilů kořistí Carlose Sainze. Španěl zvítězil s náskokem čtyř minut a tří sekund před Jazídem Al-Rajhim a připsal si své druhé letošní etapové prvenství.

„Dnešní etapa se skládala převážně z písku a z písčitých cest, takže to nebylo navigačně tak náročné. Nebylo mnoho míst, kde by se dala udělat chyba, takže všechno bylo dobré,“ řekl Sainz v pátek po dojezdu do cíle.

Se svým pátečním výkonem byl El Matador, jak se mu přezdívá, spokojen. Pro jeho celé dosavadní vystoupení na letošním Dakaru to už ale neplatí.

„V jednom dni jsme ztratili třicet minut, v dalším to byla opět půlhodina a jednou to bylo šest minut, to je celkově více než hodina. Nejsem příliš spokojen s tím, jak jsme si já a Lucas (spolujezdec Lucas Cruz – pozn. red.) vedli. Myslím si, že jsme mohli odvést lepší práci. Bylo to hodně napjaté. Na náhorních plošinách byla spousta cest, skrytých kontrolních bodů a tak dále. Moc dobře jsme tomu neporozuměli. Musíme to velmi pečlivě zanalyzovat, protože trasa má nyní jinou filozofii,“ dodal.

Pro Carlose Sainze nebyla první polovina letošního Dakaru lehká. Foto: X-raid

Po první polovině letošního Dakaru je Sainz celkově třetí. Na svého týmového kolegu Stéphana Peterhansela, který vede, ztrácí čtyřicet minut a třicet devět sekund.

Zdroj: Rallye Dakar, úvodní foto: X-raid