Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz musí doufat v problémy soupeřů

Sainz musí doufat v problémy soupeřů

Jinak je vítězství nemožné

Úterní třetí etapa letošního ročníku Rallye Dakar se Carlosi Sainzovi nepovedla. Trojnásobný vítěz této soutěže v kategorii automobilů z let 2010, 2018 a 2020 měl navigační problémy a do toho se musel vypořádat s defektem pneumatiky. V cíli obsadil pouze dvacáté první místo se ztrátou zhruba jednatřicetiminut na vítěze Násira al-Attíju. V průběžném pořadí spadl ze druhé příčky na čtvrtou, když ho kromě již zmíněného al-Attíji přeskočil také Mathieu Serradori. Na celkového lídra, kterým je jeho týmový kolega Stéphane Peterhansel, ztrácí Sainz bezmála 34 minut.

„Byl to docela složitý den. Je to škoda, protože jsme si zpočátku vedli dobře. K tomu, abyste zajeli dobrou etapu, je ale třeba projet všemi kontrolními body. Dnes jsme měli problém s navigací. Zabloudili jsme. Prvním kontrolním bodem jsme projeli. Mysleli jsme si ale, že jsme minuli jiné body. Byli jsme trochu zmatení, protože jsme si mysleli, že se nacházíme v jiném kontrolním bodě. Ta situace nebyla vůbec jasná,“ uvedl Sainz v cíli.

El Matador, jak se Sainzovi přezdívá, si je rovněž vědom toho, že bude složité vrátit se ve zbytku soutěže zpět do boje o vítězství: „Dohnat půlhodinovou ztrátu je docela komplikované. Musíme jít dál. Závod je stále dlouhý a uvidíme, jestli se něco nestane ostatním. Jinak takovou ztrátu už dohnat nemůžeme,“ dodal obhájce titulu.

Pohřbil Carlos Sainz v úterý své naděje na čtvrté vítězství? Foto: X-raid

Závodníci před sebou stále mají devět etap. Ty budou čítat celkem 3630 ostrých kilometrů.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: X-raid