Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdci F1 jsou nadšeni šachisté

Jezdci F1 jsou nadšeni šachisté

Hrálo se i v neděli v garáži Ferrari.

Jak víme, Formuli 1 v USA hodně zpropagovala dokumentární série Netflixu Touha po vítězství. A zdá se, že americká firma na oplátku ve F1 vyvolala šachovou mánii. Seriál Dámský gambit měl na přelomu let 2020/21 velký úspěch, prodej herních sad podle některých odhadů stoupl až o 1,000 procent, počet online hráčů se zvýšil sedminásobně a šachy si našly cestu i do padoku velkých cen.

Mezi jezdci jsou nejznámějšími šachisty závodníci Scuderie Ferrari, Carlos Sainz a Charles Leclerc. Monačanovi se přitom komplikovaná hra s jednoduchými pravidly zalíbila již v dětství.

Šachy jsem hrával už jako dítě, vždycky jsem je měl rád,“ ​​prozradil Leclerc v rozhovoru pro Motorsport. „Myslím, že to bylo hned na začátku loňského roku, kdy mě (Sainz) během čekání na rozhovory s médii viděl hrát a řekl: „Také si to (šachovou aplikaci) stáhnu.“ V první polovině roku jsme se do šachů zbláznili. Často jsme hrávali proti sobě.

Zamiloval si svou šachovnici a hraní proti Charlesovi,“ řekl o Sainzovi jeho bývalý týmový kolega, Lando Norris. „Myslím, že v naší první hře jsem byl na cestě k vítězství, ale potom jsem přestal hrát. Carlos vám možná řekne jiný příběh (smích). Ale on a Charles při tom přeseděli hodiny, já jsem nikdy předtím nehrál.

Jezdci Ferrari prý hrávali v letadle, mezi pátečními tréninky, ale šachová aplikace byl také důvod, proč oba hleděli do telefonů v garáži Ferrari v Belgii, zatímco diváci čekající na start velké ceny proklínali déšť.

V noci mu to myslí, takže když jsme se vrátili ze závodů, večer kolem deváté, tak se mu dařilo. Ale přes den jsem lepší já,“ tvrdí monacký jezdec.

Ví se, že Mick Schumacher pravidelně hraje s fyzioterapeutem, ale zahrál si už i proti Timu Glockovi. Možná se někdy dočkáme přímého přenosu turnaje týmových stratégů?

Jezdci Ferrari našli způsob, jak příjemně využít dlouhé hodiny společného čekání a cestování. Foto: Ferrari

Zdroj: Autosport, Motorsport, úvodní foto: Ferrari