Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Enge: "Vůz pracuje dobře a trať se mi líbí"

Enge: "Vůz pracuje dobře a trať se mi líbí"

IRL Sun Trust Indy Challenge - kvalifikace očima T. Engeho

Tomáš Enge se dokázal kvalifikovat do první desítky na startu každého závodu letošního ročníku Indy Racing League, přičemž jeho nejlepším kvalifikačním výkonem bylo druhé místo na startu předcházejícího závodu v Texasu. Tentokráte se musel spokojit s „pouhým“ osmým místem, kterého dosáhl časem 15.6276 sekundy.
 
Tomáš Enge k dnešnímu závodu: "Mám jediný cíl. Dokončit závod a pokusit se dosáhnout slušného výsledku. Na zdejší trati jsem strávil velmi málo času a je skutečně obtížná. Je velká škoda, že zde máme k dispozici jen jeden den tréninkových jízd, ale můj vůz RockStar Chevrolet je velmi dobrý. Při své kvalifikační jízdě jsem byl pravděpodobně příliš opatrný, ale stejně jsem dosáhl našeho nejlepšího výsledku včerejšího dne. Stejně právě teď považuji za mnohem důležitější najít na trati optimální stopy a poznat všechny její zvláštnosti co nejlépe. Tato trať se mi velmi líbí. Záleží tady více na jezdeckém umění než na výkonu motoru."
 
 
Tomáš Enge neříkal svá slova o opatrné kvalifikaci a snaze poznat lépe trať jen tak do větru. V závěrečném tréninku po kvalifikaci dosáhl času rychlejšího než nejrychlejší muž kvalifikace Sam Hornish.
 
Foto: Panther Racing