Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Závody v Torontu a Richmondu byly zrušeny

Závody v Torontu a Richmondu byly zrušeny

Na Road Americe se opravdu pojede dvakrát

K dalším změnám v letošním kalendáři musela ve čtvrtek přistoupit IndyCar. Vedení série stále počítá se startem ročníku 6. června na oválu v Texasu, další závod se ale pojede až za měsíc, první červencový víkend.

Původně plánovaný návrat do Richmondu na konci června se totiž neuskuteční. Na krátký ovál měly formule zavítat poprvé po 12 letech. Stát Virginia, ve kterém Richmond leží, je ale jedním z těch, které přistupují k rozvolňování opatření nejpomaleji. Podle guvernéra se první velké akce budou moci uskutečnit až v červenci nebo srpnu.

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru přišlo o červencový termín také kanadské Toronto. Promotér městského závodu, společnost Green Savoree Racing Promotions, nejprve oznámil, že hledá náhradní termín.

Na Road Americe se pojede dvakrát. Foto: IndyCar

IndyCar ale ve čtvrtek oznámila změny v kalendáři a přitom uvedla, že závod v Torontu je, stejně jako Richmond, zrušený. IndyCar už kvůli pandemii koronaviru přišla o závody na Circuit of the Americas, v ulicích Lon g Beach, Barber Motorsports Parku a v Detroitu. Úvodní klání v ulicích St. Petersburgu bylo přesunuto na konec října a sezona tak na Floridě vyvrcholí.

Zrušené podniky částečně nahradilo u vybraných tratí přidání druhých závodů. Dva závody měla IndyCar naplánovány na oválu v Iowě a na okruhu Laguna Seca. Ve čtvrtek pak potvrdila, že dvakrát během jednoho víkendu se bude závodit také na Road Americe. Závodní víkend se přesouvá na 10. až 12. červenec, tedy na termín, který původně připadal Torontu.

Zdroj: FORMULE.cz