Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

IndyCar zrušila úvodní čtyři závody sezony

IndyCar zrušila úvodní čtyři závody sezony

Týmy se tak vracejí z Floridy domů

IndyCar se přidala ke sportovním organizacím, které kvůli pandemii koronaviru ruší minimálně část sezony. Ačkoliv ještě ve čtvrtek oznámila, že se v St. Petersburgu pojede před prázdnými tribunami, v pátek přišlo rozhodnutí závod zrušit a s ním i všechny tři dubnové.

„Po pečlivém zvážení a na základě pravidelné komunikace s našimi promotéry, zdravotnickými organizacemi a zástupci místních samospráv tam, kde jsme měli závodit, jsme se kvůli pandemii nemoci CoVid-19 rozhodli zrušit všechny závody NTT IndyCar Series do konce dubna,“ uvedla IndyCar v tiskovém prohlášení. Že bude v půlce dubna zrušený závod v Long Beach už s předstihem oznámil starosta města, který se rozhodl zakázat všechny velké sportovní akce.

„Ačkoliv jsme zklamaní tím, že musíme odložit začátek této sezony IndyCar a fanoušci, kteří nás každoročně podporují v St. Petersburgu, Birminghamu, Long Beach a Austinu, nám budou chybět, bezpečnost diváků, závodníků, zaměstnanců, partnerů a zástupců médií je vždy naší nejvyšší prioritou. Budeme dál spolupracovat se zdravotními orgány a zástupci vlády na stanovení toho, kdy bude nejvhodnější zahájit naší sezonu,“ sdělila IndyCar.

Šampionát by tak měl začít v květnu v Indianapolisu, a to nejprve Velkou cenou a pak závodem na 500 mil. 

 Kokpity zůstanou v dubnu prázdné. Foto: IndyCar

Zdroj: IndyCar