Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

V Torontu se v červenci nepojede

V Torontu se v červenci nepojede

Promotér hledá pro závod náhradní termín

IndyCar zřejmě ztratí další závod. Kanadské Toronto zakázalo pořádání velkých akcí v letních měsících. Až do konce července není možné pořádat akce s účastí více než 250 lidí. V srpnu se pak limit zvedá na 25 000 osob. Závod IndyCar se měl konat 12. července. Uspořádat ho s méně než 250 lidmi nebylo možné.

K prodloužení omezení vedla představitele kanadského Toronta ne úplně dobrá epidemiologická situace. Starosta John Tory oznámil rozhodnutí v pátek na tiskové konferenci. „S velkou lítostí jsme donuceni prodloužit zákaz velkých akcí coby opatření na zastavení šíření onemocnění Covid-19, které má zachránit životy,“ řekl.

Promotér, společnost Green Savoree Race Promotions, začal už před pátečním oznámením hledat pro závod jiný termín. Právě Green Savoree jako jediný promotér, když nepočítáme Indy500 a Velkou cenu Indianapolisu, dokázal svůj závod přeložit. Tento týden oznámil přesun původně plánovaného úvodního závodu letošní sezony v ulicích St. Petersburgu na 25. říjen.

Oblíbený městský závod v Torontu bude dost možná letos chybět. Foto: IndyCar

„Když se to v posledních týdnech začalo tímto směrem ubírat, hledali jsme pozdější datum. Náš tým spolupracuje s městem Toronto, výstavištěm, Honda Canada a s IndyCar,“ uvedl pro web Racer.com Kevin Savoree.

Uspořádání závodu v Torontu navíc kromě omezení zavedených torontskou radnicí komplikoval také přísný režim, který nyní panuje na kanadsko-americké hranici. Promotéři přesto věří, že se pro závod podaří najít náhradní termín.

Bez Toronta, které tradičně patří mezi nejpopulárnější závody v kalendáři IndyCar, má letošní ročník jen 14 závodů. Začít má již za necelé tři týdny na oválu Texas Motor Speedway, kde se pojede před prázdnými tribunami.

Najít pro Toronto náhradní termín ovšem nebude snadné. Srpen je obsazený kvůli přesunu pětistovky v Indianapolisu. V polovině září se jede v Portlandu a dva závody jsou plánovány v Laguně Sece. Takže jedinou možností je v podstatě polovina října, kdy by se mohlo jet buď týden po druhém závodě na okruhu v Indianapolisu, nebo týden před finále v St. Petersburgu.

Zdroj: FORMULE.cz