Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Závody v Detroitu byly také zrušeny

Závody v Detroitu byly také zrušeny

IndyCar přidává tři nová klání

Letošní sezona IndyCar nezačne poslední květnový víkend v Detroitu. Dva závody na Belle Isle byly kvůli pandemii koronaviru zrušeny. Kvůli karanténním opatřením by promotér nestihl včas postavit městský okruh. Původně sice byla ve hře varianta přesunu závodu na říjen, nakonec ale byl zcela zrušen.

„Velká cena je velmi důležitý podnik pro Belle Isle, města Detroit a Windsor, celý jihovýchodní Michigan a je samozřejmě zklamáním, že se letos neuskuteční,“ uvedl ředitel společnosti Detroit Grand Prix Bud Denker.

„Zvažovali jsme všechny možné scénáře, jak závod přeložit, ale příliš narušovaly další stovky akcí, které se na podzim na Belle Isle konají. Některé, například svatby, rodinná setkání či festivaly, byly naplánovány rok dopředu a nebylo by správné narušit ostatním plány. Těšíme se, že se velká cena příští rok vrátí.“

Po Barber Motorsports Parku, Long Beach a COTA neuvidíme letos ani závod v Detroitu. Foto: IndyCar

IndyCar nahradila vyřazené závody třemi „novými“, aby letošní ročník měl alespoň 15 závodů, samozřejmě dovolí-li vývoj pandemie začít závodit 6. června v Texasu. Prvním přidaným závodem je další podnik na krátkém oválu v Iowě. Tam se za jeden víkend tak pojede hned dvakrát.

Nový závod přidala IndyCar netradičně v pátek. Celý program je nadále natěsnaný do dvou dnů. V Iowě bude dost nabito, protože IndyCar sdílí víkend se sérii ARCA Menards. „Závody na naší trati jsou jedny z nejlepších na krátkých oválech v celé zemi, takže to bude pro fanoušky formulí i stock cars víkend, který nemohou zmeškat,“ věří prezident Iowa Speedway David Hyatt.

IndyCar dále přidává závody na konci sezony. Na okruhu Laguna Seca sice letošní ročník nakonec neskončí, jak bylo původně v plánu, za to se na ikonické kalifornské dráze pojede také dvakrát – v sobotu i v neděli.

„Vzhledem k potřebám překládat závody kvůli krizi s onemocněním Covid-19 šéfové IndyCar kontaktovali Dewayna Woodse ze správy okresu Monterey a zeptali se, jestli bychom mohli během víkendu od 18. do 20. září uspořádat dva závody. Samozřejmě jsme řekli, že ano,“ vysvětlil prezident okruhu WeatherTech Raceway Laguna Seca John Narigi.

Další přidaný závod čeká IndyCar 3. října. Potřetí během letošní sezony zamíří série na Indianapolis Motor Speedway, podruhé pak na silniční okruh uvnitř oválu. První závod na okruhu je v plánu 4. července, tedy na americký Den nezávislosti a o víkendu, kdy ve Staré cihelně závodí NASCAR. Indy500 je přeložena na 23. srpna.

Zato si užijeme dvojnásobně průjezdů legendární zatáčkou Corkscrew. Foto: IndyCar

„Chceme přinést fanouškům co nejvíce závodění,“ komentoval změny v kalendáři prezident Penske Entertainment Corporation Mark Miles. „Náš upravený kalendář přináší závody na fanoušky oblíbených tratích a zvýší celkový počet podniků v našem kalendáři. Situace kolem Covid-19 se vyvíjí dynamicky a je výzvou pro všechny, takže máme náhradní plány, které nám umožní reagovat na měnící se podmínky. Našim cílem je přinést co nejvíce závodů, ale zároveň jsou pro nás klíčové zdraví a bezpečí všech účastníků a diváků.“.

Sezona má skončit tam, kde původně měla začít – někdy v říjnu na městském okruhu v St. Petersburgu, Datum ale ještě IndyCar a promotér neoznámili.

Zdroj: FORMULE.cz