Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Road Americe by se mělo jet hned dvakrát

Na Road Americe by se mělo jet hned dvakrát

Závod se má přesunout na červenec

Hned dvojitá porce závodění má čekat na jezdce IndyCar Series na okruhu Road America. Stejně jako v Iowě či na další scénické trati s bohatou historií – Laguně Sece – by se i ve Wisconsinu měly jet během jednoho víkendu dva závody. IndyCar tak chce udržet kalendář s patnácti závody a nahradit Toronto.

Městský závod byl zatím odložen kvůli prodlouženým restrikcím, zavedeným městem v boji s koronavirem. Promotér hledá náhradní termín, ale IndyCar zřejmě počítá s tím, že se závod letos nepodaří odjet.

Podle webu Racer.com má být řešením právě druhý závod na Road Americe, kde by se jelo v sobotu i v neděli. Ale ne na konci června, kdy je závod zatím plánován, nýbrž 11. a 12. července, tedy v dnech, kdy měla IndyCar hostovat v Torontu.

S pozdějším termínem roste šance, že závody budou moci přímo na okruhu sledovat diváci. Vznikne tak ale dlouhá mezera mezi prvním a druhým závodem letošního ročníku. Ten má začít 6. června na oválu v Texasu, další závod by se jel poslední červnový víkend v Richmondu, kam se IndyCar po několikaleté pauze vrací.

Závodění na jedné z nejhezčích tratí v severní Americe by si fanoušci měli letos užít do sytosti. Foto: IndyCar

Změna zatím není oficiálně potvrzená, IndyCar ani zástupci okruhu se k ní nevyjádřili. Racer ale získal echo od jednoho z majitelů týmu. Ty měl vlastník IndyCar Roger Penske o změně informovat ve středu.

Stejně tak představitelé Sports Car Club of America (SCCA) potvrdili, že mají ve středu mimořádnou schůzku, na které budou přesun závodu řešit. Regionální klání SCCA tvoří doprovodný program IndyCar na Road Americe.

Pokud závod skutečně bude přesunut, budou mít piloti v červenci opravdu napilno. Už 4. července se jede přeložená Velká cena Indianapolisu, u týden později by následovaly dva závody na Road Americe a další týden, a to v pátek a v sobotu, dva na oválu v Iowě.

Zdroj: FORMULE.cz