Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

500 mil v Indianapolisu bude bez diváků

500 mil v Indianapolisu bude bez diváků

Zatím se nedaří ani naplnit pole 33 vozů

Horšící se epidemiologická situace v USA vedla IndyCar k těžkému rozhodnutí – letošní 104. ročník závodu 500 mil v Indianapolisu se pojede před prázdnými tribunami. Závod už byl z tradičního konce května přeložený na 23. srpna. A zatím se nedaří naplnit ani tradiční pole 33 vozů.

„S velkou lítostí musíme oznámit, že 104. ročník Indy500 se 23. srpna pojede bez fanoušků. Toto těžké rozhodnutí jsme učinili po intenzivních konzultacích se státními i místními úřady,“ uvedla IndyCar v tiskovém prohlášení.

Na konci června oznámila, že pro diváky bude využita jen čtvrtina z celkové kapacity tribun. Ale ani to nestačí, aby byl závod z epidemiologického pohledu bezpečný. Počet případů v okrese Marion, kde ovál leží, se za měsíc ztrojnásobil.

IndyCar už v uplynulých dnech kvůli koronaviru zrušila závody v Portlandu a v Laguně Sece a odložila podnik v Ohiu, kde se mělo závodit o tomto víkendu.

IndyCar už letos jednou před prázdnými tribunami v Indianapolisu závodila. Foto: IndyCar

Tréninky na Indy500 začínají ve středu 12. srpna, kvalifikace o víkendu 15. a 16. srpna, závod pak 23. srpna.

Podle webu Racer se zatím nedaří ani naplnit startovní pole. Historicky v Indianapolisu vždy startovalo 33 vozů, které uspěly v kvalifikaci. Byly roky, kdy do závodu bylo přihlášeno právě 33 vozů a tak se kvalifikoval každý. Letos ale zatím dva vozy chybějí.

Zdroj: IndyCar, Racer. Úvodní foto: IndyCar