Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris unikl ze Sainzova stínu

Norris unikl ze Sainzova stínu

Před rokem málokdo tušil, jak jsou rychlí.

Před více než rokem byla dvojice Carlos Sainz a Lando Norris příkladem toho, že týmoví kolegové mohou být i kamarády. Přesto je Norris rád, že Sainz přijal nabídku Ferrari. Dokud byli tito dva spolu, málokdo tušil, jak moc Španěl jezdecky vyspěl a jak těžké kvůli tomu byly Norrisovy první dva roky ve F1.

Loni byl Sainz, poněkud nečekaně, vyrovnaným soupeřem novému týmovému kolegovi ve Ferrari, Charlesi Leclerkovi, a ještě větším překvapením bylo, že Norris u McLarenu jednoznačně předčil nově příchozího, ale i podstatně zkušenějšího Daniela Ricciarda. Zpětně se díky tomu na jejich společná léta s McLarenem díváme v trochu jiném světle.

Podle mě je Carlos jedním z nejlepších závodníků ve F1,“ řekl Norris v rozhovoru pro Motorsport-total. „A řekl bych, že já jsem byl v jeho stínu, protože on podával skutečně fantastické výkony. Je to skvělý závodník a na mě to vrhalo špatné světlo. Ale teď si mnohem více lidí uvědomuje, jak silný je to závodník."

Norris samozřejmě věří, že třetí rok se Sainzem u McLarenu by už byl velmi vyrovnaný, protože jako mladý jezdec se rychle zlepšuje.

Necítil jsem nervozitu z toho, že přijde Daniel (Ricciardo). Lidé zvenčí si mohli myslet, že on je mnohem lepším závodníkem než Carlos, protože už vyhrával velké ceny. Ale on měl prostě výhodu, že seděl ve voze schopném vyhrávat závody.

Norrise těší, že teď má více místa na slunci. Foto: McLaren

Poražení Ricciarda samozřejmě pomohlo jeho sebevědomí.

Samozřejmě před sezonou jezdec přemýšlí, jak to dopadne. Bude to dobré? Zadupe mě do země v kvalifikacích i v závodech?“ cituje Norrise The Race. „Honilo se mi to hlavou až do začátku sezony, ale když to bylo dobré, potěšilo mě to. On ve stejném voze porážel toho a toho, což pak znamená, že já jsem vlastně hodně dobrý. A takové myšlenky dokáží zvednout náladu!

Zdroj: Motorsport-total, The Race, úvodní foto: McLaren