Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen není Belgičan

Verstappen není Belgičan

Jeho otce takové řeči rozčilují.

Otci Maxe Verstappena se vůbec nelíbí, že si Belgie dělá částečný nárok na korunu šampiona F1. Jos Verstappen je samozřejmě Nizozemec a jeho syn závodí pod nizozemskou licencí, jenže víme také to, že jeho matka, Sophie Kumpenová, je také bývalá závodnice, Belgičanka a její syn se narodil v Belgii. Tam také trávil první roky života, když zrovna s otcem necestoval po nizozemských a evropských okruzích. Úřadující mistr světa má dvojí občanství, takže Belgie vlastně teď může být na závodníka téměř stejně hrdá jako Nizozemsko, správně?

Dá se na to dívat jako na pěkný kompliment Maxovi. Teď by každý chtěl mít trochu toho Maxe u sebe,“ posmívá se závodníkův otec. „Je obdivuhodný na trati i mimo ni, takže se vůbec nedivím, že lidé na něj chtějí být hrdí. Mně osobně se to ale moc nelíbí. V očích některých belgických médií je Max najednou Belgičan. To jsem tedy zklamaný. Jeho závodnická kariéra začala před mnoha lety, zájem belgických médií trvá měsíce. Ale najednou je to jejich závodník? Já nesouhlasím. A Max to cítí podobně. Řeknu vám, že když Nizozemci hrají proti Belgičanům, Max fandí Nizozemsku.

A jak 24letý závodník patří Nizozemsku, tak patří i Red Bullu. Jeho otec sice v minulých letech často mluvil o možnosti přestoupit do jiného týmu, hlavně do Mercedesu, s kterého šéfem si velmi dobře rozuměl, jenže loňské incidenty tento most spálily.

Nizozemec, ani trochu Belgičan, tvrdí závodníkův otec. Závodník nejspíš bude ve svých vyjádřeních jemnější. Foto: Red Bull

Zdroj: De Telegraaf, úvodní foto: Red Bull