Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes odhalil nový stříbrný šíp

Mercedes odhalil nový stříbrný šíp

Částečný návrat k tradici.

Mercedes dnes odhalil svůj nový stříbrný vůz a krátce poté se už W13 prohánělo na okruhu Silverstone, v rámci filmovacího dne. Tým Mercedes se vrací ke své tradiční barvě po dvou letech s černým monopostem symbolizujícím boj proti rasismu a podporu diverzity a inkluze. Kromě toho, stříbrné monoposty vpředu před ostatními časem zevšedněly, takže to byla vítaná změna i pro fanoušky. Nastal však čas vrátit se výběrem barev k tradicím. Částečně. Nový vůz je převážně stříbrný, ale částečně černý, plus byly do barevného designu zakomponovány barvy spolumajitele Ineos a titulárního sponzora Petronas.

Mercedes jistě doufá, že i konkurenceschopnost se vrátí ke starým pořádkům, poté co loni opět vyhrál Pohár konstruktérů, ale jeho jezdec Lewis Hamilton bolestivě prohrál boj o mistrovský titul.

Mercedes W13. Zdroj: Mercedes

O týmu bylo v minulosti známo, že vítězství předchozí sezony hází ještě před začátkem další za hlavu a nepřipouští si roli favorita.

Mentální nastavení je stejné, jako v předchozích letech. Body se opět vrátily na nulu,“ řekl šéf Mercedesu, Toto Wolff. „Nic z předchozí sezony nám nepomůže vyhrát letošní šampionát. Každý rok jsme skeptičtí v otázce, jestli jsme opravdu odvedli dostatečně dobrou práci. To je správný přístup.

Filmovací den týmu F1 s aktuálním vozem je omezen na maximálně 100 kilometrů, což je na Silverstonu pouhých 17 kol. Brit Lewis Hamilton se letos podruhé pokusí získat osmý mistrovský titul, což se dosud ještě nikomu nepovedlo. Jeho novým týmovým kolegou je také Brit, mladý George Russell. Testovacími jezdci týmu F1 jsou závodníci sesterského týmu Formule E, Nyck de Vries a Stoffel Vandoorne.

Zdroj: Mercedes, Motorsport, úvodní foto: Mercedes