Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris by byl raději poslední

Norris by byl raději poslední

Očekávání je třeba držet na uzdě.

Lando Norris byl nejrychlejším jezdcem prvního dne testů nových vozů sezony 2022. Hned po vystoupení z vozu si uvědomil, že během dnešního volna bude muset dávat odpovědi na zbytečné dotazy ohledně zapojení se o boje o titul. To neznamená, že by McLaren nechtěl nebo v žádném případě nemohl bojovat o první místa i ve výsledkových tabulkách závodů, ale s nejrychlejším měřeným kolem úplně prvního dne testů by to beztak mělo máloco společného.

"Je strašně brzy mluvit o konkurenceschopnosti," řekl mladý britský závodník. „První den skončil s námi na prvním místě, a to znamená, že si budou teď všichni myslet, že jdeme vyhrát první závod. Není tomu tak. Byl to dobrý den, ale byl to pouze první testovací den. I pokud jsme dnes byli nejrychlejší, do prvního závodního víkendu se to ještě může změnit. A letos budou závody ve vývoji mimořádně rychlé, všechny vozy budou v Bahrajnu jiné, rychlejší.

Nejsme na prvním místě záměrně. Já osobně bych byl raději poslední než první, protože teď budeme čelit vysokým očekáváním a všichni si začnou myslet, jak jsme úžasní. Přitom zřejmě máme jiný harmonogram než ostatní. Další dny nám více napoví, můžeme očekávat podstatně lepší časy na kolo.

Fanouškům, kteří již F1 sledují nějaký ten pátek, stačí říct, že Norris své nejrychlejší kolo zajel na pneumatikách C4, o stupeň měkčích než pneumatiky šesti jezdců za ním a o dva stupně měkčích, než měli Fernando Alonso a Max Verstappen. Na druhé straně, McLaren byl nejrychlejší i dnes dopoledne. S Danielem Ricciardem za volantem předčil Carlose Sainze na stejných pneumatikách o téměř 0,2 vteřiny.

McLaren vykročil správnou nohou, ale byl to jen první krůček. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren