Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alfa Romeo C42 byla odmaskovaná

Alfa Romeo C42 byla odmaskovaná

Více červené, více sponzorů.

Alfa Romeo v souladu s plánem teprve dnes odhalilo podobu vozu C42, jak jej uvidíme odstartovat do první velké ceny sezony 2022. Samotný vůz byl k vidění už během tří dnů v Barceloně, ovšem v maskovacím zbarvení.

Také letošní vůz je v tradičních barvách automobilky Alfa Romeo, ale zatímco v minulých letech bílá dominovala červené, nyní je v jasné převaze červená. Alfu ke změně možná pobídlo Ferrari, které v minulosti červenou příležitostně kombinovalo s bílou, ovšem letos se odělo do červené a černé, takže bude od červeno-bílého vozu snadno odlišitelné.

Prominentní místo na krytu motoru opět zabrala italská automobilka, nicméně místo jejího emblému je tam letos stylizovaný nápis Alfa Romeo. Titulárním sponzorem zůstal Orlen, který má tedy pozice na zadním i předním křídle a na bočnicích. Přibylo však několik menších sponzorů a partnerů. Mezi jinými kryptoměna Floki, rozšířená realita JigSpace, technologie turbodmychadel Accelleron, hodinky Rebellion Timepieces a sluneční brýle WEB Eyewear.

Tým získal Valtteriho Bottase z Mercedesu a mladého Kuan-jü Čoua ze série F2, kontinuitu zajišťuje testovací jezdec Róbert Kubica. Ani jeden z jezdců však v Barceloně neodjel vzdálenost, jakou si představoval. Vůz C42 absolvoval nejméně kilometrů ze všech a Bottas je s 54 odjetými koly zatím statisticky jezdcem nejhůře připraveným na začátek sezony, i když reálně na tom nejspíš bude ještě hůře čínský nováček. Při odhalení barevného designu vyjádřil šéf týmu naději, že se technické problémy podaří odstranit ještě před druhým třídenním zimním testem.

Alfa Romeo C42. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: Alfa Romeo, úvodní foto: Alfa Romeo