Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další porucha palivového systému

Další porucha palivového systému

Verstappen začíná být frustrovaný.

Neakceptovatelným nazval Max Verstappen druhé odstoupení v této sezoně. Šachovnicovou vlajku zatím viděl pouze v Džiddě, kde zvítězil. V Bahrajnu i v Austrálii jej vyřadila porucha palivového systému.

Už teď jsme tak daleko za nimi, že nechci ani myslet na boj o titul. V první řadě musíme dostat vůz do cíle. Dnes to bylo velmi špatné. Nebyli jsme rychlí, myslel jsem výhradně na výdrž pneumatik a vypadalo to na jasné druhé místo. Věděl jsem, že nemůžu soupeřit s Charlesem, nemělo ani smysl tlačit na něj. Ale nakonec jsme ani nedokončili závod. Je to frustrující, neakceptovatelné,“ řekl úřadující šampion.

Šéf týmu Red Bull tvrdí, že se nejedná o stejnou poruchu, která Verstappena zastavila v as-Sachíru.

Je pro nás velmi frustrující, že se Maxův vůz nedostal do cíle,“ přiznal Christian Horner. „Vypadá to na problém v palivovém systému, něco mimo palivovou nádrž. Samozřejmě teď vše zabalíme a pošleme rovnou do Japonska. Nevypadá to stejně (jako poruchy v Bahrajnu, kde problém zapříčinilo vakuum v palivovém systému). Pochopitelně je frustrovaný. Nedokončit závod je velkým zklamáním. Ale ještě nevíme, co se opravdu stalo. Nevypadá to jako něco s motorem, ale to teprve zjistíme.

Druhé místo Sergia Péreze je malou náplastí na velkou ránu. V cíli byl 20 sekund po Charlesi Leclercovi a pouhých pět sekund před Georgem Russellem.

První stint byl slabý a poté nás výjezd bezpečnostního vozu připravil o dvě pozice. Obě jsme získali zpátky, je to dobrý výsledek, ale Max bohužel nedokončil závod a Ferrari bylo extrémně rychlé. Poprvé se stalo, že byli zcela mimo náš dosah," řekl Pérez.

Za Sainzovy a Verstappenovy nepřítomnosti se Pérezovi ušlo druhé místo. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Red Bull