Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norris chtěl dostat i Leclerca

Norris chtěl dostat i Leclerca

Jeho čas by určitě překonal.

Když Lando Norris v samém závěru kvalifikace způsobil vyvěšení červených vlajek, které ji předčasně ukončily, nejednoho fanouška napadlo, jestli to náhodou nebylo záměrně. Jezdec McLarenu se tím zabetonoval na výborném třetím místě. Spekulace utichly hned, když režie nabídla záznam jeho hodin a také slabšího nárazu do bariéry, od které se odrazil zpět do štěrku. Norris však ani nemyslel na obranu, hodlal překonat čas druhého Charlese Leclerca, aby se dnes postavil do první řady.

Moc jsem chtěl, aby mi to poslední kolo vyšlo až do konce, protože do té doby ani jedno nebylo opravdu silné, ani v jednom jsem nevyužil celou baterii,“ řekl Angličan později v rozhovoru pro Sky Sports F1. „Na začátku Q3 jsem udělal dva měřené pokusy v řadě a při této taktice rozdělíte energii v baterii, řekněme 50:50. Kdybych měl dobré to poslední jedno kolo, bylo by o tři až čtyři desetiny rychlejší.

Jsem si jist, že i Charles by zlepšil svůj čas, ale pokud by náhodou někde zaváhal a já ne, tak by to byla dobrá šance na druhé místo. Skončilo to celé jinak, protože já jsem udělal chybu, takže musím být rád i za třetí místo a popravdě, pro nás je to velmi dobrý výsledek.

McLaren má dobrou výchozí pozici pro bodovou sklizeň, Daniel Ricciardo bude dnes startovat ze šestého místa. Do cíle Velké ceny Emilie-Romagni však zbývají ještě stovky kilometrů závodění a dva starty. Dnes se pojede sprint, jehož vítěz dostane osm bodů, druhý sedm a tak dále až po osmé místo, za které bude udělen jeden bod.

Norris chtěl Leclerca vyprovokovat k chybě, ale nakonec ji udělal on. Foto: McLaren

Zdroj: Sky, úvodní foto: McLaren