Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussena už netíží sen o titulu

Magnussena už netíží sen o titulu

Opět si začal vážit svého místa v týmu F1.

O Kevinu Magnussenovi se po letech opět začalo mluvit a psát v pozitivním duchu. Jen jeho zásluhou je Haas po prvních čtyřech závodech na osmé příčce Poháru konstruktérů a těsně za konkurencí ze středu pole, Mick Schumacher ve stejném voze zatím nezískal ani bod. A to je Dán po roční přestávce a nečekaném naskočení do závodní sedačky bez dostatečné jezdecké a hlavně fyzické zimní přípravy. Hodně mu prý pomáhá nový přístup ke svému povolání. Už nemyslí na to, co musí udělat, aby zaujal pozornost velkých týmů. Smířil se s myšlenkou, že na seznam mistrů světa F1 své jméno nejspíš nikdy nepřidá.

Teď vidím věci jinak. Už jsem jednou uzavřel kapitolu a řekl jsem si, že z takové pozice už na mistrovský titul dosáhnout nelze,“ řekl jezdec, který bude letos slavit 30. narozeniny. „Teď jsem zpátky, ale přistupuji k tomu na denní bázi. Myslím pouze na své úkoly a abych se při jejich plnění nezapomněl bavit. Dávám do toho všechno, ale už mi na bedrech nespočívá tíha mistrovských ambicí. Velmi rád bych se stal mistrem světa, vždy bylo mým snem stát se šampionem a bylo by super, kdyby se mi to ještě povedlo, ale už mě netěží velká očekávání.

Je pravda, že člověk si začne mnoho věcí vážit až když o ně přijde. Když jsem byl loni mimo, ve vzpomínkách jsem se vracel a najednou jsem byl vděčný za to, co jsem měl. I dříve jsem byl vděčný, ale nelze to srovnávat. Hodně věcí mě frustrovalo a hodně jsem myslel na to, kde nejsem, že nevyhrávám závody. Místo toho jsem měl být šťastný, že závodím ve F1. Už jsem si toho vůbec nevážil.

Magnussen se přestal honit za přízrakem a užívá si života závodníka F1. Foto: Haas

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas