Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo má (prý) pevnou smlouvu

Ricciardo má (prý) pevnou smlouvu

Schumacherovo místo v ohrožení?

Daniel Ricciardo reagoval na spekulace, které během víkendu Velké ceny Monaka vyvstaly kolem jeho budoucnosti v týmu McLaren. Sám je podpořil, když řekl, že by do léta chtěl mít ohledně budoucí smlouvy jasno. Podle dříve medializovaných informací by však měl mít s McLarenem smlouvu do konce roku 2023.

Nejsou žádné pochybnosti. Moje smlouva platí do konce roku 2023. Covid mě popletl, spletl jsem si roky,“ tvrdí Ricciardo.

To však nic nemění na věci, že Zak Brown také mluvil o jakémsi rozhodnutí, které se blíží, jakož i o nedosahování očekávaných výsledků z Ricciardovy strany.

Tak to prostě je. V první řadě chci říci, že tato vyjádření neberu osobně. Moje kůže je opálená, krásná a hrubá. A nikdo na mě není tvrdší, než jsem na sebe já. Nejsem tady kvůli kroužení na desátém nebo dvanáctém místě.

Že se Ricciardo už cítí být pod tlakem, v Monaku reflektovala také jeho jezdecká přilba, na které se objevilo FEM jako zkratka neslušného ale motivačního slovního spojení (F**k Em All). Australan trvá na tom, že to nebyla zpráva nikomu konkrétnímu, jen součást jeho motivace. Bývalý jezdec McLarenu, Jenson Button, se už diví, že Brown kritikou vystavuje svého jezdce ještě většímu tlaku.

Zak je svůj a já nemůžu nijak měnit co si myslí nebo říká, ale opravdu mě překvapuje, když ho slyším říkat takové věci. Všichni v týmu by se měli snažit jezdce chránit. Formule 1 je hodně o psychice. Závodí tam pouze skvělí jezdci, ale když někdo není v pohodě, výsledky jsou špatné.

Ricciardo má smlouvu do roku 2023. Ale má i jistotu, že bude závodit? Foto: McLaren

Na duševním klidu Micka Schumachera v týmu Haas se nejspíš podepsal Japonec Ajao Komatsu, inženýr v seniorské pozici. Ten se možná snažil vyzvednout přínos Dana Kevina Magnussena ve srovnání s Nikitou Mazepinem, ale vyšla z toho dost ostrá kritika Schumachera.

Kdybychom měli stejnou jezdeckou dvojici jako loni, byli bychom na desátém místě s nulou na kontě,“ řekl Japonec pro dánské noviny Ekstra Bladet. „Teď bychom měli myšlenky typu: „Och můj bože, tolik jsme se na tom voze namakali a nedokáže ani postoupit z Q3!“ Ale s někým jako Kev... Je zdrojem velké motivace pro celý tým.

A nepříliš milou odpovědí na otázku, zda je jeho místo v ohrožení, tomu v Monaku dal třešničku Günter Steiner, známý svou přímočarostí.

"Máme smlouvu, která nás zavazuje mít v jednom voze jezdce (z juniorky) Ferrari," řekl šéf týmu Haas.

A to bylo řečeno v Monaku ještě předtím, než tam měl Schumacher v neděli velkou havárii, při které se drahý vůz finančně podvyživeného týmu Haas zlomil na dvě části. Objevily se však zvěsti, že pokud o Schumachera nestojí Haas ani Alfa Romeo, ujme se ho tým závodící pod jménem Aston Martin, který se prý pokouší ulovit automobilku Audi, a proto potřebuje získat alespoň trochu populárního německého závodníka, pokud Sebastian Vettel ukončí kariéru.

Zdroj: f1i, úvodní foto: McLaren