Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo nechtěl Cunodu předjet

Ricciardo nechtěl Cunodu předjet

Rok bez závodění mu prospěje.

Daniel Ricciardo minulou neděli získal body za sedmé místo. Bylo to jedno z jeho zatím pouze dvou bodovaných umístění od letní přestávky a Australan ho hodně okořenil kolizí. Jezdec McLarenu se v závěru závodu dostal do pozice lovce, když mu tým dal měkké pneumatiky. Ukázalo se to jako výborná volba, jenže Ricciardo cestou vpřed kolidoval s Júkim Cunodou a komisaři mu za to vyměřili trest deseti sekund.

Nestačilo tedy probojovat se do čela druhé ligy, potřeboval si na sedmém místě vybudovat i více než desetisekundový náskok, což se mu však těsně povedlo. I díky odstoupení Fernanda Alonsa, jenž do té doby suverénně vedl střed pole. Ricciardo po závodě vysvětloval, že v pomalém místě se ve skutečnosti nepokoušel o předjetí.

Nemyslím, že nesu sto procent viny, ačkoli to bylo převážně mé dílo. Ale nezablokoval jsem kola, držel se apexu a ve skutečnosti jsem ho ani nechtěl předjet,“ řekl Ricciardo. „Tedy, samozřejmě jsem ho chtěl předjet, ale ne v té zatáčce. Diváci tyto věci obyčejně nevnímají, ale je to prašné místo a dobrá přilnavost je pouze uvnitř zatáčky. Napadlo mě, že když se nacpu dovnitř, on bude nucen projet špinavým místem a já budu mít lepší výjezd. Stačilo, aby mi dal o 20-30 centimetrů více, možná ani tolik ne, a oba bychom byli v pohodě.

Cunoda to evidentně nepochopil.

Až do toho momentu jsem měl vynikající závod,“ řekl jezdec AlphaTauri. „Hlavně první stint na měkkých pneumatikách byl velmi dobrý. Jsem šokován, že se mě pokusil předjet v místě, kde je to téměř nemožné. Prostě poslal svůj vůz dovnitř. Pro mě je to šokující a frustrující,“ řekl závodník AlphaTauri.

Ricciardo nedávno obdržel mediální odkaz od šéfa Haasu, že se může ucházet o místo v tomto týmu, pokud chce zůstat v poli F1. Nabídka však byla odmítnuta.

Vzhledem k tomu, jaké místa zůstala ještě volná, bude pro mě lepší soustředit se na naplnění mého plánu.

Ricciardovi se do Haasu nechce. Foto: McLaren

Jeho plánem je získat místo třetího jezdce silného týmu, přičemž se šeptá hlavně o Mercedesu. Ricciardo odmítl spekulace o účasti v IndyCar s týmem McLarenu, protože nechce závodit na oválech.

Po VC Mexika se také začalo klevetit, že dny Micka Schumachera u Haasu jsou již sečteny kvůli “hloupé“ chybě v kvalifikaci, po které vypadl ve Q1. Zkušený Nico Hülkenberg se nechal slyšet, že je “relativně optimistický“ ohledně šance na zisk prakticky poslední volné závodní sedačky.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: McLaren