Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Newgarden v padoku omdlel a musel do nemocnice

Newgarden v padoku omdlel a musel do nemocnice

Testy nic vážného neodhalily, další ho čekají ve čtvrtek

Josef Newgarden byl v Iowě na cestě k tomu, aby převzal vedení v šampionátu IndyCar. Jenže ve 235. kole z 300 zřejmě vinou závady na zavěšení jednoho ze zadních kol skončil ve zdi. Prvotní vyšetření nic neodhalilo a pilot týmu Penske byl propuštěn z lékařského centra na okruhu, jenže pak přišly komplikace.

„Po skončení závodu Newgarden ztratil vědomí a spadl, při tom si způsobil zranění na zadní straně hlavy,“ informoval večer místního času tým Penske v tiskovém prohlášení.

„Vzhledem k tomu, že cesta do MercyOne Des Moines Medical Center trvá po silnici 45 minut a vzhledem k husté dopravě v okolí okruhu, byl jako nejlepší způsob přepravy určen záchranářský vrtulník,“ doplnil tým s tím, že ale všechna vyšetření, která Newgarden v nemocnici podstoupil, byla negativní. Jezdec zůstal v nemocnici v Des Moines v noci na pozorování.

Šéflékař IndyCar, doktor Geoff Billows pro agenturu AP řekl, že Newgarden neměl po nehodě žádné příznaky, které by naznačovaly, že utrpěl otřes mozku. „To je na tom to záhadné. Havaroval, my ho tady vyšetřili a po nehodě byl v pořádku. Pak jsme si s ním šli ještě promluvit, ale zjevně poté, co jsme s ním mluvili, jak opustil svůj přívěs, tak omdlel a praštil se do hlavy,“ uvedl Billows.

Newgardena čeká další vyšetření ve čtvrtek. Nadcházející závod IndyCar se totiž jede už toto sobotu a to v Indianapolisu na okruhu uvnitř Indianapolis Motor Speedway. Billows potvrdil, že i bez odpolední příhody by lékařský tým Newgardena před závodem musel znovu vyšetřit.

„Vypadal v pořádku, ale vyšetřili bychom ho ve čtvrtek znovu, a to kvůli množství Gček, které při nehodě zaznamenal akcelerometr ve voze,“ dodal Billows.

Newgarden je v průběžném pořadí šampionátu na 4. místě se ztrátou 34 bodů na Marcuse Ericssona. Pokud by nemohl v Indianapolisu startovat, jeho nadějím na titul by zřejmě byl konec.

Zdroj: IndyCar a AP, úvodní foto: Penske Entertainment