Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrucci je připraven nahradit Newgardena

Ferrucci je připraven nahradit Newgardena

Startoval by letos už za čtvrtý tým

Tým Penske si zajistil služby čtyřiadvacetiletého Američana Santina Ferrucciho. Bude připraven nahradit vítěze čtyř letošních závodů a jednoho z jezdců bojujících o titul Josefa Newgardena. Ten se zranil v neděli v druhém závodě v Iowě. Ve čtvrtek jej čeká vyšetření, které rozhodne o tom, jestli mu IndyCar povolí tento víkend startovat na okruhu v Indianapolisu. Newgarden po nehodě v Iowě prošel základním vyšetřením, pak ale omdlel, praštil se do hlavy a skončil na pozorování v nemocnici.

Weby Racer.com a Motorsport.com ale informovaly, že tým Penske má už za Newgardena zajištěnou náhradu. Pro Ferrucciho by to nebyla nová role, letos už takhle zaskakoval dvakrát, nejprve v Texasu u týmu Rahal Letterman Lanigan Racing za Jacka Harveyho. Tam to bylo skutečně na poslední chvíli, protože Harvey se zranil v kvalifikaci. Ale Ferrucci bydlí nedaleko okruhu, tak pro něj nebyl problém rychle zaskočit.

V Detroitu zase u týmu Juncos Hollinger Racing nahradil zraněného Caluma Ilotta. K tomu je potřeba ještě připočíst Indy500, do které nastoupil s týmem Dreyer & Reinbold Racing. Pokud tedy skutečně Newgardena nahradí, bude to letos pro něj start už za čtvrtý tým. Krom toho by měl ale v Indianapolisu startovat také v sérii NASCAR Xfinity.

Ferrucci má na kontě 43 startů v IndyCar, z nichž velká část připadá na dvě sezony, které absolvoval kompletní s týmem Dale Coyne Racing.

Zdroj: Racer a Motorsport, úvodní foto: Penske Entertainment