Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Podle BMW podává Williams slabé výkony

Podle BMW podává Williams slabé výkony

Tvrdí to šéf automobilky Mario Theissen.

Nedlouho poté, co BMW oficiálně potvrdilo převzetí týmu Sauber, přišel výsledek, který byl pro Williams tím posledním, co by potřeboval. Tým i s výrazně přebudovaným vozem FW 27 nedokázal ze závodu na trati v Magny Cours vytěžit více než dvanácté a čtrnácté místo. Kritika z řad BMW tak na sebe nenechala dlouho čekat.
 
"Závod byl stejně slabý jako kvalifikace," zhodnotil šéf BMW Mario Theissen dnešní vystoupení modrobílých. "Ani jeden z našich jezdců neměl šanci se zlepšit. Ke konci závodu měly oba vozy technické potíže, což se musí prošetřit. Motory fungovaly bez problémů."
 
Tým nyní míří do svého sídla v Grove, kde jej čeká práce na odstranění nedostatků vozu. "Před závodem v Silverstone musíme analyzovat data z tohoto víkendu, abychom zjistili příčinu našich slabých výkonů. Testování by nám pomohlo, je to však nyní nemožné vzhledem ke kalendáři závodů," přiznal Theissen s ohledem na týdenní pauzu mezi oběma podniky.
 
Technický ředitel týmu Sam Micheal podpořil Theissenova slova s tím, že je nutné co nejrychleji najít příčiny současných problémů. "Závod byl pro nás zklamáním. Zaostali jsme za našimi výkony."
 
Micheal dále potvrdil, že oba jezdci měli problémy se svými vozy. Marka Webbera ohrožovala během závodu stoupající teplota v kokpitu. Při zastávkách v boxech jej mechanici museli chladit vodou, po závodu pak musel vyhledat lékařské pomoci.
 
Týmový kolega Nick Heidfeld zase zápasil s řízením svého vozu, které, jak se domníval, znesnadnilo poškození závěsu kola. Tým však nevyloučil ani poruchu diferenciálu.