Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mexiko má jistotu do roku 2025

Mexiko má jistotu do roku 2025

Austin chce půlmilion diváků za víkend.

Kalendář velkých cen F1 bude od příštího roku plný k prasknutí, ale určitě to nebude VC Mexika, která padne za oběť novým zájemcům. Během minulého víkendu byla slavnostně podepsána nová tříletá smlouva. To znamená, že město Mexiko, hlavní město stejnojmenné země, má velkou cenu jistou do roku 2025. Prodloužení není překvapením, protože lístky na závod byly i letos vyprodány v předstihu a masa diváků si našla cestu na tribuny již v pátek, jen aby viděli vozy F1 na trati, hlavně domácího hrdinu Sergia Péreze a podnik má i finanční podporu města.

Mexiko se navzdory tvrdé konkurenci udrželo v kalendáři. Foto: AlphaTauri

Velká spokojenost panuje také v Austinu, kde se potvrdilo, že přidávání dalších závodů v USA, ale v dostatečné vzdálenosti, nebude mít na návštěvnost negativní efekt. Bylo oznámeno, že Velká cena Spojených států 2022 na texaském Okruhu Amerik dosáhla kombinované návštěvy 440 tisíc diváků. Je to nový rekord, kterého se podařilo dosáhnout pomoci nových tribun schopných pojmout 40 tisíc diváků.

Organizátor potvrdil, že pokud to bude logisticky únosné, tak se v budoucnu pokusí pokořit půlmilionovou hranici. Hodně by tomu pomohl Američan v silném týmu. Příští rok by měl být v poli Logan Sargeant, který se však chystá závodit za Williams a nikdy nezávodil v AOWR.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull