Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Otec Verstappena děsil autobusem

Otec Verstappena děsil autobusem

Pokud nebude skvělým závodníkem, jsou jiná zaměstnání.

Max Verstappen se, možná ne se stoprocentní vážností, podělil s veřejností o zajímavý prvek výchovy, které se mu dostalo ze strany otce Jose. Bývalý závodník F1 byl prý na syna vždy tvrdý, nikdy ho nenechal usnout na vavřínech.

Otec mi nikdy neřekl, že budu mistrem světa,“ prozradil dvojnásobný šampion v rozhovoru pro Channel 4. „Právě naopak. Poslouchal jsem, jak budu řídit kamion nebo autobus. V jeho očích jsem se nikdy nesnažil dost. Asi kvůli tomu, že jsem uvolněný i během závodního víkendu, určitě ve srovnání s ním. I když jsem vyhrával závody, tak to nikdy nebylo dost dobré na to, abych se dostal až do F1. Myslím, že ve finále mě to výborně připravilo na kritiku a tlak z vnějšku, kterým jsou jezdci F1 vystavováni.

V kariéře ho dokázala podpořit i jeho matka, která byla v 90. letech holandskou motokárovou šampionkou.

Bylo velmi příjemné, že když jsem se vrátil domů například po dni testování, tak jsem o tom mohl mluvit s tátou, ale i s mámou. Nemusel jsem s ní mluvit zjednodušeným jazykem, mohl jsem mluvit jako normálně mluvíme v motorsportu. Myslím, že to je hodně výjimečné, moci si s mámou promluvit o věcech ohledně motokáry, okruhů a podobně. I když se moji rodiče později rozvedli, tak jsem s mámou mohl normálně mluvit o čemkoli týkajícím se závodění. S někým, kdo se v tom nevyzná, by to nebylo možné,“ uvědomuje si Verstappen.

Chtěli byste sedět v autobuse řízeném Maxem Verstappenem, neúspěšným závodníkem? Foto: Red Bull

Zdroj: Channel 4, úvodní foto: Red Bull