Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Most zažije festival okruhového závodění

Most zažije festival okruhového závodění

Pojedou i starší vozy F1

Pokud váš kalendář o prvním srpnovém víkendu ukazuje prázdné políčko, máme pro vás skvělý tip, čím ho vyplnit. Na Autodromu Most se totiž uskuteční festival okruhového závodění, který nabídne závody aut od těch nejmenších, až po královskou disciplínu nejsilnějších vozů specifikace GT.

Začátek srpna bude pod hradem Hněvín patřit nejprestižnějším česko - slovenským závodům - ESET Cup Series, které doplní prestižní mezinárodní šampionát cestovních vozů TCR Eastern Europe, nově se rodící formulová série monopostů F4 pod hlavičkou FIA a MAXX Formula, kde závodí například monoposty F1 nebo F3000.

Součástí programu budou mimo jiné i závody TCR Eastern Europe. Foto: TCR Eastern Europe/Petr Frýba

V rámci ESET Cup Series budou o body do svých šampionátů bojovat závodníci v Twingo Cupu, Clio Cupu a ve sprintových závodech vozů GT. Zlatým hřebem závodního víkendu potom bude hodinový vytrvalostní závod s povinnou zastávkou v boxech.

Program bude po oba dva víkendové dny nabitý od rána do večera, takže pokud se řadíte mezi fanoušky motorsportu, nemůžete v Mostě chybět. Vstupenky jsou už v prodeji, tak neváhejte a zajistěte si své místo včas. Pokud byste si rádi svůj motoristický zážitek ještě okořenili, doporučujeme zakoupení VIP vstupenek, jejichž koupí si zajistíte například prohlídky týmových garáží nebo grid walk před závodem. Vstupenky je možné zakoupit zde.

Zdroj: ESET Cup, úvodní foto: Maxx Formula