Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Festival okruhového závodění v Mostě: TCR Eastern Europe a F4 CEZ Championship certified by FIA

Festival okruhového závodění v Mostě: TCR Eastern Europe a F4 CEZ Championship certified by FIA

Okruhová stálice s formulovou novinkou

První srpnový víkend bude v Mostě patřit autům všech možných kategorií od nejmenších Renaultů Twingo až po našlapané vozy specifikace GT. Spolu s ESET Cup Series se představí také prestižní mezinárodní šampionát TCR Eastern Europe a zbrusu nový závodní seriál pro mladé závodníky F4 CEZ Championship certified by FIA. Pojďme si oba závodní seriály blíže představit.

TCR Eastern Europe je stálicí evropské okruhové mapy a ve střední a východní Evropě zastupuje nejrozšířenější závodní kategorii posledních let - kategorii cestovních vozů specifikace TCR. Letos najdeme v poli tohoto šampionátu spoustu zajímavých jmen.

Například slovenského závodníka Maťa Homolu, který závodil v mistrovství světa, v Evropském poháru cestovních vozů a nebo v TCR Europe. Českou republiku reprezentují Radim Adámek, domácí Petr Čížek a Vít Smejkal, Petr Fulín junior nebo nejvýše postavený Čech v šampionátu Adam Kout. Ten sice nějakou dobu nezávodil, ale má na svém kontě mimo jiné titul ze švýcarské Formule Renault nebo dva evropské tituly ze Superkartů.

Šampionát TCR Eastern Europe mám před sebou poslední dva podniky a za určité konstelace se už v Mostě může rozhodnout o titulu.

Naopak úplně novou závodní sérií je F4 CEZ Championship certified by FIA - další přírůstek v promotérském portfoliu českého závodního týmu Křenek Motorsport. Jedná se o platformu, která má sloužit mladým závodníkům jako můstek mezi světy motokár a velkých formulí. V šampionátu pravidelně závodí jezdci ze šesti zemí Evropy a v Mostě se čeští fanoušci mohou těšit například na Miroslava Mikeše nebo Maxe Karhana.

F4 CEZ Championship certified by FIA je novinkou na poli formulového závodění. Foto: F4 CEZ Championship certified by FIA/Petr Frýba

 



Na sociálních sítích TCR Eastern Europe a F4 CEZ Championship certified by FIA probíhá soutěž o VIP lístky, díky kterým budete moci nahlédnout do zákulisí jednoho ze závodních týmů.