Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Další závod pojedou i Lundqvist a Daly

Další závod pojedou i Lundqvist a Daly

Vedle zraněného Pagenauda bude chybět i Harvey

Dvě změny v jezdecké sestavě si týmy IndyCar přichystaly na víkendový závod v St. Louis, který bude zároveň posledním oválem v letošní sezoně. Po nehodě v Ohiu stále není schopen usednout do kokpitu Simon Pagenaud. Tým o jeho zdravotním stavu neinformuje s výjimkou, že vždy před závodním víkendem oznámí, kdo jej nahradí, protože stále jej lékaři neuschopnili.

Potřetí v řadě to bude úřadující šampion IndyNXT (dříve Indy Lights) Linus Lundqvist. Čtyřiadvacetiletý Švéd si odbude svoji oválovou premiéru. Po loňském triumfu v juniorské sérii nenašel závodní sedačku, musel čekat na svoji šanci až do srpna, než mu tým Meyer Shank Racing dal šanci v Nashvillu.

Závodil i v Indianapolisu a teď se představí v St. Louis. Web Racer.com nicméně před týdnem informoval, že Švéd zaujal nejen tým Meyer Shank Racing, ale že by v příští sezoně měl mít místo u stáje Chipa Ganassiho. Nahradit má krajana Marcuse Ericssona, který by se měl přesunout k týmu Andretti Autosport.

„Jsem nesmírně rád, že se tento víkend opět připojím k MSR v St. Louis,“ řekl Lundqvist. „Několik posledních víkendů v Nashvillu a v Indy bylo mým životním zážitkem a nemohu se dočkat, až budu s tímto týmem pokračovat ve spolupráci. Prošli jsme několika náročnými formáty závodů - Nashville městský trať, Indy silniční trať a nyní St. Louis, ovál. Budu se opět učit,“ uvedl.

Harvey končí u Rahala

Druhou změnu ohlásil tým Rahal Letterman Lanigan Racing. Ten se po necelých dvou sezonách rozloučil s Jackem Harveym. Jeho kariéra byla před tím spojena právě s týmem Meyer Shank Racing, se kterým zažíval postupný růst od startů jen v Indy500 až po kompletní sezonu a v IndyCar. U Rahala ale očekávání nenaplnil a poslední tři závody sezony už v kokpitu nebude.

V St. Louis tým vsadí na zkušenosti, konkrétně Conora Dalyho (na úvodní fotce vpravo společně s Edem Carpenterem), který byl letos v průběhu sezony propuštěný od týmu Eda Carpentera, kde jej nahradil Ryan Hunter-Reay. V Portladu a na okruhu Laguna Seca by mohli dostat šanci nováčci Toby Sowery a Jüri Vips.

„Nejprve bych chtěl poděkovat Jacku Harveymu za všechno jeho úsilí, které za poslední rok a půl vynaložil ve prospěch RLL," řekl spolumajitel týmu Bobby Rahal.

„Naplno se týmu věnoval, ale z nějakého důvodu jsme nebyli schopni dosáhnout výsledků, které by si on nebo tým zasloužil, a přejeme mu, aby se mu v budoucnu dařilo. Závěrečné tři závody sezóny využijeme k tomu, abychom změřili další talentované závodníky,“ dodal.

Rahal a jeho partneři mají dobrý důvod, proč v St. Louis vsadit na veterána. Jejich vůz číslo 30, který doposud řídil Harvey, je totiž jedno místo za pozicemi, za které náleží týmům 910 tisíc dolarů z programu Leaders Circle.

 

Zdroj: Původní článek redakce, úvodní foto: Penske Entertainment