Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Šéf formule E v kokpitu

Šéf formule E v kokpitu

Šanci dostal od DS Penske

Výkonný ředitel formule E Jeff Dodds už ví, jaké je řídit monopost třetí generace. Angličan se tento týden svezl s vozem stáje DS Penske. Stalo se tak v rámci třídenní akce na Autodromu Riccarda Palettiho v italském Veranu. Zde si mohli auto vyzkoušet i přítomní novináři.

Jízda s vozem, který nese označení DS E-TENSE FE23, byla pro Doddse novou zkušeností. A zanechala v něm velmi silný dojem.

„Můj respekt k těm, kteří toto auto navrhovali, stavěli a kteří s ním závodí, nemůže být nyní vyšší. Když pomyslíte na to, že takový výkon podává auto s nulovými emisemi, přičemž do budoucna bude ještě rychlejší a bude mít také větší dojezd, tak je to něco neuvěřitelného,“ popisoval silný zážitek.

Na seznámení se s novým autem nebyl Dodds pochopitelně sám. K ruce mu v Itálii byli nejenom závodní inženýři, ale také hlavní technický ředitel stáje Nicholas Mauduit.

Doddsovi udělala radost mimo jiné i pochvala od nejbližších: „Nakonec i můj čtrnáctiletý syn uznal, že jsem odvedl skvělou práci. Svézt se s vozem Gen3 pro mě bylo výsadou,“ dodává Dodds, který v červnu nahradil ve funkci výkonného ředitele Jamieho Reigleho.

Výkonný ředitel formule E Jeff Dodds se svezl s monopostem stáje DS Penske. Foto: ABB Formula E


Již brzy se stáj DS Penske objeví na dráze znovu. A nejenom ona. Od 23. do 27. října totiž proběhnou ve Valencii předsezonní testy. Na okruhu Ricarda Torma se představí všech 11 stájí.

Ačkoli se předsezonní testy blíží, ještě neznáme kompletní jezdeckou sestavu. Pořád se totiž čeká, až svou dvojici potvrdí Porsche. Dá se ale očekávat, že si německá značka ponechá Pascala Wehrleina i Antónia Félixe da Costu.

Zdroj: ABB Formula E, FORMULE.cz, úvodní foto: ABB Formula E