Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen se do Vegas moc netěší

Verstappen se do Vegas moc netěší

Show na prvním místě, to mu nevyhovuje.

Pro management F1 je návrat do Las Vegas událostí roku. Pro týmy je to příležitost zazářit na velkém a bohatém americkém trhu. I pro jezdce to bude nepochybně zážitek, ale ne všichni se do města hříchu těší. Úřadující šampion z týmu Red Bull je jakoby nástupníkem Sebastiana Vettela v tom, že ho “nesmysly“ mimo závodní dráhu nechávají přinejlepším chladným.

Hlavně si myslím, že tam jedeme v první řadě kvůli show, méně kvůli závodění samotnému. Když se podíváte na okruh... Ale vy víte, že mě tyto věci nikdy moc nevábí. Přijdu, udělám svoji práci a odejdu, takovým stylem pracuji,“ řekl Max Verstappen. „Monte Carlo, mimo jiné, dýchá historií. Vždy tam všichni chtěli vyhrát. Ty města se nedají srovnávat.

Verstappen dále mluvil o tom, že zatímco závod samotný může být zapomenutelný, i jeho tým chce co nejvíce potěšit stávající sponzory a možná i ulovit pár nových. To ale není součástí jeho práce.

Mimochodem, chladné bude i počasí. Teploty mají klesnout pod 10 °C, možná až do blízkosti nuly. Není to to, co si člověk představí, když slyší Vegas, nicméně teplota v poušti začíná po západu slunce velmi rychle klesat. Pokud kvůli tomu budou pneumatiky nepředvídatelné, může být zábava i na trati, jenže to zároveň přináší obavy o bezpečnost jezdců.

Lakování Ferrari připomínající Američana Maria Andrettiho v roce 1971. Foto: Ferrari

Formule 1 do VC Las Vegas investovala více než půl miliardy amerických dolarů, koupila pozemek v sousedství prestižní Strip a nechala tam vystavět permanentní budovou boxů a padoku. Smlouvu s městem má do roku 2032. Lokální vláda vynaložila 40 milionů dolarů na opravu silnic, nový asfaltový koberec a vše spojené s přípravou na první závod ve Vegas od doby, kdy se na začátku 80. let monoposty F1 tlačily na parkovišti hotelu Caesars Palace. Nejlevnější vstupenka se prodávala za 500 dolarů, nedělní za 1,155 až 1,760 dolarů a víkendová za téměř 3,000 dolarů. Pouze vstupné na středu, kdy bude na trati běžný silniční provoz, ale do padoku už dorazí umělci a baviči, by vás vyšlo na 165 dolarů.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull