Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

F1 koupila ve Vegas pozemek za 240 milionů dolarů.

F1 koupila ve Vegas pozemek za 240 milionů dolarů.

Velkou cenu Las Vegas bude spolufinancovat.

Formule 1 sáhla hluboko do vlastní kapsy a v centru města Las Vegas koupila pozemek za 240 milionů amerických dolarů, kde během víkendu připravované velké ceny budou stát budova boxů a padok. Sama tak vytrhla trn z paty pořadateli Velké ceny Las Vegas, které město poskytne ulice, ale pozemky vedle nich jsou zpravidla v soukromém vlastnictví kasin a jiných soukromých společností.

Dosud panovaly obavy, že padok bude od boxové uličky a improvizované budovy boxů vzdálený možná i celý kilometr, což by členům týmů značně zkomplikovalo jejich práci. Odkoupení lukrativního pozemku nejen řeší tento problém, ale umožní také výstavbu permanentní boxové budovy. A nemají to být poslední miliony, které Formule 1 do VC Las Vegas investovala.

Po úspěchu VC Miami jsme dobře rozjetí a chceme toho využít. Určitě všichni víte, že už byla oznámena VC Las Vegas, pojede se v listopadu příštího roku,“ řekl Greg Maffei, generální ředitel Liberty Media. „Také bylo oznámeno, že to bude noční závod. A na rozdíl od jiných podniků, tento budou F1 a Liberty Media spolupropagovat s lokálními partnery a s Live Nation.

Vybudování trati bude něco stát a Liberty Media už dohodla odkoupení 39akrového pozemku, aby vytvořila prostor pro boxy, padok a další. Transakce by měla proběhnout ve druhém čtvrtletí při ceně 240 milionů dolarů, které přímo vyplatí Formula One Group.

F1 tedy sama investuje do toho, aby se závodem v atraktivním a světoznámém prostředí zpropagovala v USA i ve zbytku světa. Alternativní název k Velké ceně Las Vegas by tedy mohl být i Velká cena Formule 1.

F1 si koupila své místo ve Vegas. Foto: Formula One

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Formula One