Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari ukáže nový vůz před Valentýnem

Ferrari ukáže nový vůz před Valentýnem

Název zatím neprozradilo

Úterý 13. února 2024. Toto datum by si měli zapsat do svých diářů všichni fanoušci Ferrari. Právě v tomto termínu totiž italská stáj odhalí nový monopost. Stane se tak o den dříve než letos, kdy „rudí“ ukázali nové auto 14. února, tedy na svátek svatého Valentýna.

„Před testy budeme mít k dispozici o jeden den více. Je to vážně vše docela natěsno, oproti letošku se testy uskuteční o trochu dříve. Je tedy celkem náročné poskládat všechno dohromady. Myslím si, že ostatní týmy to udělají čtrnáctého,“ uvedl šéf týmu Fréderic Vasseur.

Jaké označení nové auto ponese a další informace zatím nechtěl Francouz prozradit: „Ostatní detaily se dozvíte až ten den,“ sdělil novinářům na společném setkání v Maranellu.

Pro Vasseura šlo letos o první rok v čele Ferrari. Do týmu se přesunul po šesti sezonách velení u Sauberu, potažmo Alfy Romeo. Ačkoli mělo Ferrari složitý začátek sezony, nakonec v poháru konstruktérů obsadilo bronzovou příčku se tříbodovou ztrátou na Mercedes. Stalo se ale jediným týmem s výjimkou Red Bullu, který dokázal vyhrát závod. Stalo se tak při zářijové Velké ceně Singapuru, kde vystoupal na nejvyšší stupeň Carlos Sainz. V konečném pořadí jezdců skončil ale lépe Leclerc, který obsadil páté místo. Sainz se umístil jako sedmý.

Letošní práce jeho podřízených Vasseura potěšila: „Jsem docela hrdý na to, jak jsme během sezony zafungovali jako kolektiv a zareagovali. Před Monzou to bylo šest těžkých měsíců a my se z toho oklepali. To znamená, že jako tým fungujeme dost dobře,“ chválí.

Ferrari prozradilo jako první datum představení nového vozu. Foto: Václav Volf



Nově vznikající vůz u Ferrari prozatím pracovně označují jako číslicí 676. Letošní auto neslo název SF-23.

Poprvé by nové Ferrari mělo vyjet při předsezonních testech. Konat se budou od 21. do 23. února v Bahrajnu, kde o týden později začne úvodní velkou cenou také nová sezona.

Zdroj: Motorsport, PlanetF1, FORMULE.cz, úvodní foto: Václav Volf