Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na Novu přechází i Fabry

Na Novu přechází i Fabry

Doplní Eiseleho s Králem

TV Nova odhalila jméno třetího komentátora, který bude příští rok provázet diváky přímými přenosy z velkých cen formule 1 na stanici Nova Sport. Po Števu Eiselem a Josefu Královi zůstane členem týmu také Pavel Fabry.

„Formuli 1 čeká rekordní rok 2024. To si žádá nový formát. Je pro mě ctí a splněným snem posílit základní sestavu komentátorského týmu,“ těší se Fabry na pokračování kariéry komentátora F1.

Dění ze závodních víkendů královny motorsportu zprostředkovává Fabry fanouškům nepřetržitě již od roku 2011. Jeho kariéra ovšem začala už o dva roky dříve na stanici Sport 5. Kromě formule 1 usedal v minulosti za mikrofon i při závodech juniorských kategorií jako F2 nebo F3. Mluvený projev mu nedělá problém ani v angličtině. Právě v tomto jazyce totiž od roku 2020 komentuje také přímé přenosy seriálů ESET Cup a TCR Eastern Europe.

Ani obrazovky TV Nova nebudou pro Fabryho žádnou novinkou. Stanice totiž vlastnila vysílací práva na závody F1 již v období 2006-2014, což znamená, že byl součástí i této éry. Od roku 2015 až do letoška běžely přímé přenosy na stanicích Sport TV, která spadá do sítě společnosti AMC Networks International. V letech 1998-2005 vysílala v Česku formuli 1 živě Prima.

Další detaily týkající se přímých přenosů na Nova Sport budou představeny 15. února na tiskové konferenci. Nová sezona odstartuje o dva týdny později v Bahrajnu, kde se bude závodit netradičně v sobotu.

Formule 1 není to jediné, co Nova Sport příští rok fanouškům motorsportu nabídne. Už nyní vychází vstříc zejména motocyklovým příznivcům. Vysílá totiž přímé přenosy z MotoGP i MS superbiků. Na obrazovkách této stanice můžeme narazit i na závody NASCAR.

Zdroj: TV Nova, FORMULE.cz, úvodní foto: TV Nova