Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formule E láká také Delétraze

Formule E láká také Delétraze

Švýcar by se rád zúčastnil testu v Marrákeši

Zájem o formuli E stále roste a nyní se na obzoru objevil další závodník, kterého elektrický šampionát láká. Je jím současný pilot stáje Carlin ve F2 Louis Delétraz. Švýcar prozradil, že jedná s několika týmy o účasti při březnových nováčkovských testech v Marrákeši a nebránil by se ani závodní budoucnosti v této sérii.

„Navštívil jsem Valencii a hovořil jsem s několika týmy. Prozradil jsem jim, že mám zájem absolvovat test. Nějaké diskuze proběhly ještě před tímto testem, výlet do Valencie byl ale velice užitečný a nyní musíme najít to nejlepší řešení. Být v Marrákeši je rozhodně můj cíl a myslím, že bych mohl být docela dobrým nováčkem. Budu s týmy udržovat kontakt, takže doufám, že najdeme způsob, jak mě dostat do sedačky,“ uvedl desátý muž průběžného pořadí letošní sezony F2 pro e-racing365.

Ženevský rodák dále věří, že by mu série, se kterou přišel do styku již v ročníku 2016/2017 jakožto simulátorový jezdec stáje Venturi, vyhovovala i díky závodění na městských okruzích.

 Ve F2 se Louisi Delétrazovi na městských okruzích daří dobře - v Monte Carlu si již na své konto připsal dvě stříbra

„Miluji městské okruhy. Mám na nich dobrou bilanci, v Monaku jsem dosáhl určitých úspěchů. Z tohoto pohledu by mi tedy formule E  jasně vyhovovala, neboť zde má svodidla většina tratí. Chci mít dlouhou kariéru a ve F1 je příležitostí opravdu málo. Mladí jezdci se ohlížejí po formuli E nebo po DTM a sportovních vozech. Zajímají mě všechny tyto možnosti a proto usiluji o to, abych se dostal tam, kde působí týmy a značky.“

Delétraz ovšem není jediným jménem z řad jezdců jiných šampionátů, které je s účastí v marrákešském testu spojováno. Podle serveru e-racing365 by se zde totiž mohl představit také letošní šampion japonské Super Formule Nick Cassidy.