Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kentucky: První závod po rekonvalescenci

Kentucky: První závod po rekonvalescenci

Tomáš Enge: Je to OK, kluci

Tomáš Enge má za sebou úspěšně první závod po rekonvalescenci, která následovala po zranění páteře v Nashville, a nebyl to návrat právě jednoduchý.

Tomáš se musel vyrovnat nejen s novou tratí, ale i s faktem, že do závodu musel startovat až z poslední pozice. Tam se dostal poté, co vedení týmu rozhodlo v jeho a v Scheckterově voze vyměnit motory. Přestože Enge včera musel bojovat nejen se soupeři, ale v některých částech závodu rovněž s přetáčivým vozem, dokázal dojet na slušném jedenáctém místě.

"Po vší té smůle jsem velmi šťastný, že se mi podařilo dojet do cíle a přivézt vůz zpět týmu v jednom kuse. Auto jsem měl velmi dobře připravené, ale v první polovině závodu jsem byl možná až příliš opatrný. Potřeboval jsem zjistit, jak se bude vůz chovat ve zvířeném vzduchu při jízdě ve skupině vozů. Jakmile jsem to zjistil, byl jsem schopný předjíždět soupeře a posunovat se polem vpřed.

Je to dobrý výsledek při mé cestě zpátky po zranění páteře a chtěl bych poděkovat chlapcům z mého týmu, že mi pro můj návrat připravili tak skvělé auto. Už se moc těším na další závody, na Pikes Peak a především na silniční okruh v kalifornské Sonomě."

Tomáš si za oceánem už dokázal vybojovat uznání mnoho amerických fanoušků a mnozí z nich od něj očekávají velmi dobry výsledek právě na silničním okruhu v Sears Point, kde již se sportovním vozem dokázal zvítězit.