Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Angažmá Engeho a Janiše: "Vypadá to bídně."

Angažmá Engeho a Janiše: "Vypadá to bídně."

Češi zvažují odstoupení z A1 GP.

Antonín Charouz vůbec poprvé veřejně přiznal, že s angažmá jeho jezdců Tomáše Engeho a Jarka Janiše pro letošní sezonu to nevypadá dobře.

"Vypadá to bídně, ale leccos jde ještě zvládnout," řekl Charouz v rozhovoru pro deník Sport. "Jarek rozjede sezonu za týden v Monze ve formuli 3000 Masters a pak se uvidí, ale růžově to nevypadá. Jestli pro něj neseženu zahraniční angažmá, bude se mnou v Mercedesu DTM jezdit český mistrák. Taková je realita.

S Tomem je možností nejvíc. Je továrním placeným jezdcem týmu Aston Martin pro American Le Mans Series i čtyřiadvacetihodinovku Le Mans. Navíc pojede jeden závod V8 Supercars v Austrálii a k tomu makám na smlouvě pro IRL nebo NASCAR."

Ani u IRL ani NASCAR by však nestihl začátek. IRL začíná tento víkend a NASCAR se už jede. Antonín Charouz zdůraznil, že hlavní prioritou je, aby byli Enge a Janiš za svá angažmá placeni.

Charouz taktéž přiznal, že podcenil tzv. Světový pohár motorsportu, A1 Grand Prix, do kterého náš tým nastoupil na poslední chvíli. Do rozpočtu týmu se navíc nesunou peníze za předpokládané výsledky, které se nedostavily.

"Takže Charouz poslední dobou málem nedělá nic jiného, než že shání peníze pro ájedničku, nemá proto čas na jiné věci, stáj i Enge jsou nervózní, kupí se chyby..." cituje Sport Charouze, podle kterého není jisté, zda náš tým ve druhém ročníku A1 GP vůbec nastoupí.

"Pokračovat budeme jen v případě, když se bezvadně nachystáme a budeme mít reálnou šanci na dobré umístění."

Podle Charouze zatím vše nadále nasvědčuje tomu, že by letos A1 GP měla zavítat do Brna.