Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Michiganu se na start závodu postaví jen 17 vozů

V Michiganu se na start závodu postaví jen 17 vozů

Nejméně za 11 let existence IRL.

Nehledě na zájem médií, který se rozpoutal v posledních týdnech o Danicu Patrick a její možný přestup do jiného týmu, či do série NASCAR, je zřejmě Tony George a jeho IRL ve vážných problémech. Na start závodu na slavném dvoumílovém oválu v Michiganu se zřejmě v neděli postaví jen 17 vozů, což je číslo, které i dosavadní příznivci IRL považují za katastrofální.

Tým Dreyer & Reinbold se víkendu v Michiganu a možná ani dalších závodů v letošním roce nezúčastní a připojí se tak ke stájím Hemelgarn Racing a Cheever Racing, které sice nastoupily na začátku sezóny, ale pro potíže s financováním svého provozu sezónu předčasně ukončily.

O závod v Michiganu sice jevil zájem Marty Roth, jehož jedinou zkušeností se závody ICS jsou dva starty v Indy, ale jeho start je zatím nejasný a zřejmě o něj nemá velký zájem ani vedení ICS. Sám Tony George ještě před dvěma měsíci plánoval nasazení třetího vozu své stáje Vision Racing pro Townsenda Bella, ale podle posledního vyjádření tato otázka "není na pořadu dne".