Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sarah Fisher nastupuje do IRL

Sarah Fisher nastupuje do IRL

Vedle Danici Patrick tak bude druhou ženou v sérii.

Sarah Fisher se příští víkend na oválu v Kentucky vrátí do série IRL. Pojede v barvách týmu Dreyer and Reinbold Racing, za který závodila už v letech 2002 a 2003. Byla první ženou, která v této sérii vyhrála kvalifikaci, což se jí podařilo v roce 2002 právě v Kentucky.

Na start se tedy poprvé v historii IRL postaví dvě ženy.

V IRL Fisher nasbírala 42 startů, v první desítce dojela sedmkrát. Jejím nejlepším výsledkem je druhé místo v závodě v Homesteadu v roce 2001. Její zatím poslední závod v této sérii bylo 500 mil Indianapolis v roce 2004. Startovala v něm v kokpitu týmu Kelley Racing.

„Je skvělé mít Sarah zpět v týmu. Kentucky Speedway jí sedí, čekáme, že se jí povede opět dobře. Se Sarah je vždy radost spolupracovat," řekl spolumajitel týmu Dennis Reinbold.

Ještě před dvěma týdny se návrat Sarah Fisher zdál nepravděpodobný. Nyní je situace zcela jiná. Fisher doufá, že ji sžití s IRL nebude trvat dlouho.

„Už je to nějaká doba co jsem zde závodila, mám co dohánět. Snad to bude jako s jízdou na kole, člověk se závodit neodnaučí. Jsem si ale vědoma, že mě čeká mnoho překážek. Mým cílem je pohybovat se alespoň v první desítce. Chci závodit tak tvrdě jako dřív. Výsledky pak snad přijdou," řekla americká závodnice.