Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Klien odmítl DTM, do soboty se musí rozhodnout

Klien odmítl DTM, do soboty se musí rozhodnout

Pokud nepůjde do Champ Car, místo může dostat Jani.

Christian Klien dostal od Red Bullu ultimátum ohledně svého budoucího angažmá. Buď v sobotu přijme místo v týmu PKV zámořské série Champ Car, nebo si bude práci hledat sám. Nabídku Red Bullu přejít do série DTM už odmítl.
 
Klien měl letos jasný úkol: dostat pod tlak a porážet kolegu Davida Coultharda. Podle vedení týmu v tomto ohledu neuspěl a tak s ním neprodloužilo smlouvu, což pro třiadvacetiletého Rakušana znamená opustit formuli 1.
 
Současně mu však Red Bull nabídl angažmá v prestižních sériích, ve kterých se sponzorsky angažuje – Champ Car a DTM. "Možnost jezdit v DTM už odmítl," prozradil sportovní ředitel rakouské stáje Helmut Marko.
 
"Pro Champ Car se může rozhodnout do soboty." Marko dále přiznal, že místo Kliena by se v zámoří mohl objevit druhý odchovanec nápojového impéria Švýcar Neel Jani.
 
Už dříve se v holandském i rakouském tisku objevily spekulace, že pokud by Klien odmítl obě nabídky Red Bullu, byl by z týmu odejit už po GP Itálie a nahradil by jej dosavadní testovací jezdec Robert Doornbos.
 
"Jeho smlouva končí až pět dní po poslední Grand Prix sezóny," odmítl podobné myšlenky Marko.