Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams na rozdíl od McLarenu nový vůz nechystá

Williams na rozdíl od McLarenu nový vůz nechystá

Sam Michael: "Neplánujeme specifikaci B."

Autosport přišel tento týden s informací, že tým Williams neplánuje představení revidované verze současného monopostu FW26. FW26B tedy není na pořadu dne.
 
Tým Franka Williamse zatím není v takové pozici, aby dokázal porážet Ferrari. Před sezónou se přitom očekávalo, že Williams bude, poté co se minulý rok natahoval po zisku obou šampionátů, představovat od první Grand Prix reálnou hrozbu.
 
Sam Michael z Williamu potvrdil, že situace není zas tak vážná, aby tým musel přistoupit k výraznému přepracování vozu.
 
"Neplánujeme specifikaci B. S naším současným autem nemáme žádné problémy. Je poměrně dobře vyvážené a jediné, co potřebujeme, je být o něco rychlejší. Může to znít nudně, ale pakliže nemáte velký problém, pak nemusíte věnovat pozornost inženýrů jeho hledání."
 
McLaren poháněný agregáty Mercedes však se svým současným monopostem problém má. Není proto velkým překvapením, že by mělo být během GP Německa v červenci představen zcela nový vůz. Zisk čtyř bodů během tří závodů a především alarmující nespolehlivost jsou dostatečným důvodem k akci.
 
"Uděláme cokoliv, abychom auto vylepšili. Potřebujeme získat zpět spolehlivost a rychlost," uvedl sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug.