Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jan Charouz se pro finále kvalifikoval jako devátý

Jan Charouz se pro finále kvalifikoval jako devátý

[F3000 Int. Masters] Charouzovým kolegou Brazilec Luiz Razia.

Na okruhu v portugalském Estorilu, který je vzdálený zhruba 30 kilometrů od portugalského hlavního města Lisabonu, dnes probíhaly volné tréninky a kvalifikace závodů formule F 3000 International Masters. Vzhledem k tomu, že se neuskutečnil původně plánovaný závod ve Valencii, pojedou se v sobotu a v neděli závody dva. Jan Charouz vstupuje do závodu ve velmi silné pozici s náskokem 22 bodů na Itala Belluarda, který je při neúčasti druhého Jarka Janiše jeho nejbližším soupeřem. Stájovým kolegou v Charouz Racing System Junior týmu pro Jana Charouze bude tentokrát brazilský jezdec Luiz Razia, který v letošním roce závodil v F3 a šest závodů dokonce vyhrál.

Vůz Jana Charouze je po vítězném závodě v tureckém Istanbulu zatížen závažím a týmu se navíc nepodařilo vhodně nastavit vůz. Jan Charouz tak zajel v první kvalifikaci až devátý čas. Jeho nový týmový kolega dosáhl s lehkým vozem třetí čas. V druhém kvalifikačním kole se Jan Charouz potýkal s provozem na závodní dráze a v dosažení lepšího výsledného času mu bránilo časté předjíždění soupeřů. Svoji pozici nevylepšil a i do dalšího závodu odstartuje z devátého místa. Brazilci Luizi Raziovi se naopak dařilo lépe a o jedno místo si v druhé kvalifikaci polepšil.

Jan Charouz: „V první kvalifikaci došlo k chybě při nastavení vozu a auto bylo nevyvážené. V druhé kvalifikaci mě ve dvou nejrychlejších kolech vždy někdo zablokoval. Závaží, které vezu, je samozřejmě cítit. Doufám, že se mi podaří se v závodě probojovat výš, a až se do dalšího závodu otočí startovní pořadí, budu mít lepší výchozí pozici.“