Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Luiz Razia vyhrál závod F3000, Charouzův titul v ohrožení

Luiz Razia vyhrál závod F3000, Charouzův titul v ohrožení

[F3000 Int. Masters] Informace pro diváky Galaxie Sport.

Již v páteční kvalifikaci na sebe upozornil brazilský závodník Luiz Razia z týmu Charouz Racing System Junior. V první kvalifikaci se mu podařilo zajet třetí čas a v druhé dokonce druhý nejrychlejší čas. Vybojoval tak výhodnou pozici na startovním roštu pro oba sobotní závody. V dopoledním závodě (sobota), který pořadatelé označili jako závod „Estoril“, se podařilo Luizi Raziovi dobře odstartovat a projet cílem na prvním místě. Pro nováčka v týmu Charouz Racing Systém Junior je to úžasný debut.

Vedoucímu jezdci šampionátu F3000 International Masters, kterým je Jan Charouz, se v kvalifikaci nedařilo a v obou jízdách se držel na devátém místě. Do dopoledního závodu na okruhu v Estorilu Jan odstartoval z deváté pozice s cílem posunout se co nejvíce vpřed a získat body do hodnocení jezdců. Jeho snažení však zastavila kolize v pátém kole závodu, kdy byl jedním z italských vozů vystrčen mimo trať. Jan byl v tu dobu na čtvrtém místě. V druhém závodě se bohužel situace opakovala a Jan Charouz opět po kolizi s italským vozem musel závod vzdát. Nejbližší soupeř v zisku mistrovského titulu, Ital Belluardo, do Estorilu nepřijel, ale před posledními závody, které se pojedou zítra, se situace v pořadí jezdců velmi zdramatizovala.  

“V kvalifikaci se nám nedařilo a bylo to způsobeno naší chybou při nastavení vozu," řekl Antonín Charouz. "V prvním závodě se Honza dostal na čtvrté místo, pak ho ale sestřelil jeden italský soupeř. V druhém  závodě bohužel znovu. Honza tedy nezískal žádný bod a má celkem 59 bodů. Jarek Janiš, který tady nejede, má 54 bodů, Ital Di Bennedeto má také 54 a Luca Persiani 51. Situace se tedy velmi zdramatizovala, co se týče titulu v jezdcích. Vyhráli jsme ale titul v týmech a v hodnocení rookie.“

Informace redakce Formule.cz pro diváky Galaxie Sport: z důvodu vynechání dvojzávodu ve Valencii se o víkendu v Estorilu jedou celkem čtyři závody - dva závody v sobotu a dva v neděli. Bohužel vzhledem k naprosto katastrofální informovanosti a lajdáctví pořadatelů F3000 International Masters nejsou k dispozici vůbec žádné informace od startovní listiny po výsledky závodů. Galaxie Sport bude vysílat druhou dvojici závodů z Estorilu (nedělní), ale až ze záznamu v nadcházejícím týdnu.