Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Finální závod F3000 zrušen pro hustý déšť

Finální závod F3000 zrušen pro hustý déšť

[F3000 Int. Masters] Jan Charouz si veze domů titul.

Poslední závod sezony F3000 International Masters byl zrušen poté, co klimatické podmínky nedovolily finální dějství ani odstartovat. Nic by to ale nezměnilo na titulu pro Jana Charouze, který si zajistil v dnešním prvním závodě.

Vyjádření týmu:

Česká radost dnes propukla v portugalském Estorilu. Jan Charouz z týmu Charouz Racing System Junior vybojoval svůj první mistrovský titul v hodnocení jezdců a v hodnocení rookie v seriálu F3000 International Masters. Svou suverénní pozici potvrdil ziskem titulu v hodnocení týmů také tým Charouz Racing System Junior. Pro české národní barvy je to tedy maximální splnění vsech cílů. Mladý závodník Jan Charouz se po nevydařené kvalifikaci a problémech, které měl v sobotu, kdy byl soupeři dvakrát vystrčen mimo trat, dokázal plně koncentrovat na nedělní závody.

V prvním nedělním závodě se mu podařilo vybojovat třetí místo a druhý závod byl pro vytrvalý dést nejdříve odkládán a posléze zrusen. Bodový příděl z prvního nedělního závodu Janu Charouzovi zaručil zisk mistrovského titulu v sérii F3000 International Masters. Pro mladého a nadějného pilota Jana Charouze je to důlezitý milník v jeho závodnické kariéře. Tým Charouz Racing System Junior poctivě sbíral body celou sezónu F3000 a zisk mistrovského titulu je mu odměnou za vynalozené úsilí. V první polovině sezony tým sbíral body za výborné výsledky, kterých dosahovali Jan Charouz a Jarek Janiš. Pro tým Charouz Racing Systém Junior pak během sezony získal body jestě Tomás Kostka, Filip Salaquarda a v posledním závodě také brazilec Luiz Razia.

Antonín Charouz: "Jsem nadšen, že se nám podařilo získat všechny tituly, které jsme v F3000 International Masters mohli získat. Honza vyhrál v hodnocení jezdců a v hodnocení rookie, a tým Charouz Racing systém Junior získal titul v hodnocení týmů. Pro Jana je to první velký titul a je to pro něj velmi důlezité. V hodnocení týmů se nám vyplatila strategie, kde jsme nasazovali nové jezdce bez handicapu, kteří získávali body a pomáhali Honzovi v zisku bodů. Po včerejsích závodech, kdy Honzu dvakrát sestřelili soupeři, jsme uz měli trošku černé myslenky, ale dneska jsme si vse vynahradili."

Jan Charouz: "Jsem hodně štastný, ze se mi podařilo vybojovat titul v posledním závodě sezóny. Bylo to hodně tězké, zvlastě teď o tomto víkendu, kdy se nám moc nedařilo. Dnes jsem měl i problém na startu do závodu, kdy mi zhasl motor a já jsem startoval z posledního místa. Na třetí místo jsem se dostal v posledních kolech. V této sezóně byl tento víkend hodně těžký a budu si spolu se závodem v Brně dlouho pamatovat. Věřím, ze zisk titulu v F3000 Internatinal Masters je pro mě důlezitý odrazový můstek pro dalsí kariéru."