Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jan Charouz si dojel pro titul ve formuli 3000

Jan Charouz si dojel pro titul ve formuli 3000

[F3000 Int. Masters] Brazilec Liuz Razia potřetí vyhrál.

O tom, že informovanost o F3000 International Masters není ideální, svědčí i to, že ani samotní šéfové týmu neví, kolik má jejich svěřenec přesně bodů. Ve včerejší tiskové zprávě [zde] totiž uvedl Antonín Charouz, že Jan Charouz má 59 bodů - ve skutečnosti mu ale deset bodů ubral.

Charouz mladší měl tedy ve skutečnosti docela slušný náskok do předposledního závodu F3000, který se jel dnes po poledni v Estorilu.

Situace ale pro něj zpočátku nevypadala vůbec dobře, protože zůstal stát na startu, zatímco týmový kolega Brazilec Luiz Razia se brzy probojoval do vedení.

Jan Charouz se ale probíjel pořadím vzhůru, pomáhali mu soupeři svými odpadnutími a nakonec i safety car. Charouz pak svedl v posledních dvou kolech krásný souboj s nováčkem soutěže Dominikem Schramlem a vybojoval umístění na stupních vítězů.

Jeho největší soupeř Davide di Benedetto (Ital Ignazio Belluardo to před Estorilem raději zabalil) dojel druhý, ale rozdíl mezi nimi je více než desetibodový, a ten Španěl ve zbývajícím závodě, který se jede dnes odpoledne, už nestáhne.

Liuz Razia, který ve druhém voze našeho týmu nahradil Tomáše Kostku, si ve třech závodech dojel pro tři vítězství.