Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fernandez Racing končí v IRL

Fernandez Racing končí v IRL

Odešli jezdci, technici, zbytek týmu propuštěn

Naplnit startovní listinu závodů Indy Car Series alespoň na minimum osmnácti vozů bude zřejmě pro pořadatele v příštím roce problémem. Poté co během letošní sezóny ukončily svou činnost v ICS týmy Hemelgarn a Cheever Racing, skončil nyní i tým Adriana Fernandeze, který ještě v loňské sezóně patřil minimálně k lepšímu středu závodního pole.

Jezdci Scott Sharp a Kosuke Matsuura tým opustili i se svými sponzory a krátce na to odešli i závodní inženýři John Dick a Chriss Finch,  kteří přesídlili k  týmu Dreyer & Reinbold Racing. Minulý týden pak vedení týmu propustilo 27 techniků.

Scott Sharp odchází se svým novým sponzorem do týmu Bobbyho Rahala, Kosuke Matsuura pak zřejmě skončí se sponzoringem firmy Panasonic u stáje Panther Racing.  

Spolumajitel týmu Tom Anderson však nevylučuje možný návrat. "Stále ještě doufám, že se do sezóny 2007 vrátíme, ale v tento okamžik to není reálné. Existují jisté možnosti a stále probíhají jednání s možnými sponzory i jezdci a vedení série je známa naše situace. Jsme však stále jen na začátku. Za těchto podmínek není ekonomicky možné provozovat tým s plným obsazením. Vozy a vybavení týmu pro ICS zatím zůstávají majetkem stáje."

Jedinou jistotou pro Fernandez Racing tak pro příští sezónu zůstává program Hondy v seriálu ALMS, kterého se stáj účastní jedním vozem.