Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Otázky nad startem Justina Wilsona v Mexiku zůstávají

Otázky nad startem Justina Wilsona v Mexiku zůstávají

Pro jistotu bude na záskok připraven Adam Carroll

Přestože lékaři povolili Justinu Wilsonovi start v posledním závodě sezóny v Mexico City, na místě bude připraven i Adam Carroll, aby za Wilsona zaskočil v případě, že mu nakonec zranění zápěstí ze závodu v Austrálii startovat neumožní. RuSport navíc získal povolení od sportovního ředitele CCWS Tony Cotmana k speciálním testovacím jízdám pro oba piloty ve čtvrtek před závodem.

"Justin má velkou chuť v Mexiku závodit, protože při neúčasti A.J.Allmendingera má šanci skončit v šampionátu na druhém místě, pokud dojede nejhůře sedmý," uvedl ředitel týmu RuSport  Jeremy Dale. "Stejně však chceme mít Adama (Carrolla) připraveného na místě, pokud by před víkendem Justin cítil, že nemůže bezpečně závodit."

"Adam se u nás zapsal skvěle během testů v Sebringu a kilometry, které během nich ujel zaručují, že pokud ho budeme potřebovat, nebude startovat na neznámé dráze v neznámém voze.

Z Austrálie odjel Wilson přímo na kliniku Dr. Terry Trammella, který po prohlídce zlomeniny a přípravě speciální kompozitové výztuhy dal Justinovi zelenou pro start v Mexiku. Wilson si pak ještě vyzkoušel řazení a práci s volantem v kokpitu vozu týmu MiJack.

Justin Wilson, který má na pilota extrémně vysokou postavu však připustil, že si není jistý, jak bude v Mexico City vše fungovat. "V kokpitu je pro mne velmi těsno i když je vše v pořádku," poznamenal. "Takže nevím jak všechno půjde s výztuhou na mém zápěstí. Stejně tak se obávám rázů od řadící páky."

"Ale jestli nakonec na start závodu nenastoupím, budu se snažit alespoň být nápomocen Adamovi a Ryanovi. V loňském roce jsme měli v Mexiku nejlepší auta z celého pole, takže by bylo dobré této výhody opět maximálně využít."