Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tracy v Mexico City k závodu nenastoupí

Tracy v Mexico City k závodu nenastoupí

Gerry Forsythe stáhl vůz číslo 3 za závodu

Tým Forsythe Championship Racing včera oznámil, že stahuje vůz ze startovním číslem 3 z nedělního závodu na okruhu  Hermanos Rodriguez v Mexico City. Důvodem je zranění Paula Tracyho, jehož vývoj definitivně znemožnil Kanaďanův start. Tým se rozhodl nehledat náhradního jezdce.

Dr. Terry Trammell: "Paul utrpěl zlomeninu pravé lopatky, přičemž průběh prvního týdne po zranění není uspokojivý. Po zhodnocení posledních rentgenových snímků jsem Tracymu sdělil, že nepovažuji za bezpečné, aby v Mexiku startoval. Měl by se vyhnout závodnímu vozu po několik týdnů a dát tak organismu šanci na plné zotavení."

Pro Tracyho tak končí nepřetržitá řada 136 závodů série Champ Cars, ve kterých Kanaďan startoval. Tým se o víkendu bude věnovat práci se dvěma nováčky, kteří nastoupí v barvách týmu Forsythe k nedělními závodu. Pro  vítěze Indy 500 z roku 2004 Buddy Riceho i pro mladíka Davida Martineze bude nedělní VC Mexika prvním závodem v kokpitu vozu série Champ Cars.

Neil Micklewright, výkonný manažer týmu FCR: "Rozhodli jsme se, že nejlepším krokem bude stáhnout vůz č. 3 ze závodu a dát Paulovi potřebný čas pro zotavení a hlavně neohrozit jeho přípravu pro příští sezónu. Buddy a David mají před sebou svůj první start v CCWS a my jim chceme poskytnout maximální možnou individuální podporu a pozornost, aby závod mohli absolvovat co nejúspěšněji."